logo

“Metamorfoz / Metamorphosis” Adlı Karma Sergi Açıldı

Artkolik, yeni sanat sezonunu kurucusu Nazlı Keçili’nin sanat danışmanlığını üstlendiği ve genç sanatçıların üretimlerinden oluşan “Metamorfoz / Metamorphosis” adlı karma sergi açıldı.  Serginin kürasyonu Karolin Kuyumcuyan Guichard tarafından gerçekleştirilirken, sergi tarihi dokuya sahip Maison Tomtom’da 22 Eylül – 5 Kasım 2021 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Sanatın dönüştürme biçimlerini ele alan sergide Betül Kotil, Esk Reyn, Göktuğ Güngör, İlayda Ar, Özge Kul, ve Sefa Çakır çalışmalarıyla birlikte yer alıyor.

Sergide yer alan çalışmalar her şeyin değiştiğinin ama hiç bir şeyin yok olmadığının, maddenin, tekniğin, düşüncenin, zamanın ve hatta sanatçının eseriyle olan ilişkisinde nasıl evirilip yol aldığının somut bir örneğini izleyiciye göstermeyi hedefliyor.

Eski tarihlerde Papaz’a ait ev olarak kullanılan Maison Tomtom’un sergi mekanı olarak seçilmesi izleyicinin sergi temasıyla bağlantılı olarak geçmişten bugüne geçirdiği dönüşümü keşfetmelerine olanak sağlıyor. Eserler Karolin Guichard tarafından 1850’lerde inşa edilmiş olan binanın katları  boyunca yerleştiriliyor ve sergi ziyareti lobiden başlayarak katlar, merdivenler boyunca sürerek tarihi yarımada manzaralı teras katında son bulunuyor.

Tıpkı Ovid’in sözünü ettiği gibi, Metamorfoz sergisi de her şeyin değiştiğinin ama hiçbir şeyin yok olmadığının, maddenin, tekniğin, düşüncenin, zamanın ve hatta sanatçının eseriyle olan ilişkisinde nasıl evirilip yol aldığının somut bir örneğini izleyiciye göstermeyi hedefliyor.

Sergide eş zamanlı olarak Artkolik’ in bir diğer alanı eğitim organizasyonu ile Maison Tomtom’a özel etkinlikler, sergi turları ve sohbetler gerçekleşecek. Etkinlik takvimi Artkolik’in web sitesi ve sosyal medya kanallarından anons ediliyor olacak.

Etiketler: » »
Share
2131 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+7 = ?