logo

“Metlife Foundation Financial Health Forum Türkiye” Kazananları Ödüllendirildi

MetLife Foundation ve Village Capital tarafından BUBA desteğiyle 31 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenen “Metlife Foundation Financial Health Forum Türkiye”, Türkiye’deki düşük-orta gelirli ailelerin ve KOBİ’lerin finansal refahını iyileştirmek, kredi ve diğer kaynaklara erişimlerini arttırmak amaçlı ürünler geliştiren 11 erken evre FinTech girişimini bir araya getirdi. Programın sonunda Tekkredi ve Microfon girişimleri ile MetLife Foundation’dan 20.000 USD’lık ödülü almaya hak kazandılar.

Katılan 11 start-up, yaklaşık 40 başvuru arasından ölçeklenebilme potansiyeline göre seçildi. Girişimciler, Village Capital’ın başarılı işletmelerin ölçeklendirilmesi ve yatırım sermayesi bulmasına odaklanan “VIRAL Çerçeve” uygulamasına dayalı iki günlük eğitimden geçtiler. Girişimciler mentorlar, yatırımcılar ve MetLife’ın üst düzey yöneticileri gibi sektör uzmanlarından rehberlik aldılar. Forumun öncesinde ise, İstanbul’da dokuz MetLife gönüllüsü tarafından start-up’lara iş modeli geliştirme, piyasaya çıkma stratejisi ve paydaş çekim planı oluşturma konularında danışmanlık verildi.

Start-up’lar, alternatif kredi hizmetlerinden, kitle fonlama (crowdfunding) platformlarına kadar geniş bir yelpazede var olan çözümleri ile yarışmada yer aldılar.

MetLife Foundation Program Yöneticisi Sarah Willis MetLife Foundation ve Village Capital, BUBA desteğiyle Türkiye’de bireylerin, ailelerin ve küçük işletmelerin uzun vadeli finansal refaha kavuşmasına yardımcı olacak şirketleri belirleyen ve hızlandıran bu projede yer almaktan çok memnunuz. Forum’a katılan start-up’ların çözümleri, ölçeklendirme potansiyeli sergiliyor. İyi tasarlanmış finans teknolojileri ürün ve hizmetlerinin, geniş ölçekte, düşük maliyetle sunulabileceğine yönelik inancımız çok büyük” dedi.

MetLife Türkiye Genel Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Deniz Yurtseven Türkiye’nin önde gelen sigorta şirketlerinden MetLife olarak, ürünlerde ve hizmetlerde mükemmelliğe, yenilikçiliğe ve iyi kurumsal vatandaşlığa gönülden bağlıyız. MetLife Foundation ve Village Capital ile yaptığımız bu işbirliği sayesinde, finansal hizmetler sektörünün genelinde yenilikçi fikirlerin önünü açabilir, yeterli hizmet alamayan müşterilere olumlu etkide bulunabilir, çalışanlarımızın girişimci ruhunu destekleyebiliriz” dedi.

Village Capital Genel Müdürü Allie Burns Finans Sektörünü daha kapsamlı hale getirebilmek için çalışan tüm start-up projelerinde Türkiye’nin de yer alması çok etkileyici.” diyen, şunları kaydetti: “MetLife Foundation ile işbirliği yaparak bu girişimcileri bir araya getirdiğimiz, MetLife çalışanlarıyla tanıştırdığımız, potansiyellerini ölçeklendirme fırsatı sunduğumuz için çok mutlu olduk” dedi.

31 Mayıs’ta düzenlenen forum, finansal refah üzerine çalışan start-up’ları desteklemek için Polonya, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye’yi kapsayan dört etaplı bir program kapsamında gerçekleştirildi. Dördüncü ve son forum ise önümüzdeki aylarda Ukrayna’da düzenlenecek.

MetLife Foundation Financial Health Forum Türkiye’ye katılan start-up’ların tam listesi

Akaunting: küçük işletmelere ve serbest meslek sahiplerine yönelik ücretsiz, açık kaynaklı ve çevrimiçi muhasebe yazılımıdır.

ComPay: bankalar, üye işyerleri ve müşterileri entegre bir sistemde bir araya getirerek finans deneyimlerini genişletmenin daha iyi bir yolunu yaratır.

Fongogo: yaratıcı projeler ve start-up’lara hibe olarak ve hisse karşılığı fon toplayan bir kitle fonlama (crowdfunding) platformudur.

Kiraplus: ev sahipleri, kiracılar, emlak komisyoncuları ve emlak yöneticilerini bir araya getirerek kiralama sürecinde stresi ve riski azaltan, farklı ödeme yöntemleri geliştiren ve sigorta ürünleri sunan bir dijital platformdur.

Kredico: şirketlerin vadeli satış yapmadan önce müşterilerinin ya da iş ortaklarının risklerini ölçebileceği, kullanıcı dostu bir kredi notu platformudur.

Manim: banka hesaplarını birleştiren ve ERP (kurumsal kaynak planlama) yazılımlarını senkronize eden benzersiz bir platformdur.

Microfon: öğrencilerin bireysel bağışçılar ve bankalar üzerinden finansal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olan bir kitle fonlama platformudur.

Miks: küçük ve orta ölçekli yatırımcıların, şimdiye kadar sadece kurumsal yatırımcılara açık olan portföy yönetimi hizmetlerinden yararlanmasına olanak sağlayan yenilikçi bir yatırım platformudur.

Nakitex: kullanıcıların mağazalar, kafeler, perakende satış noktaları gibi yerlerden nakit çekebilmesini sağlayan bir mobil uygulamadır.

Paym.es: kullanıcılara bir dizi soru sorarak ürün almalarına ve satmalarına yardımcı olan, anında mesajlaşma uygulamalarıyla bir arkadaşla sohbet etmek kadar kolay kullanılan güvenli bir chatbot’tur.

Tekkredi: borç konsolidasyonu için kişileri bankalarla bir araya getiren, risk temelli sigorta üzerine odaklanan bir kredi platformudur.

metlife.org

www.metlife.com

www.vilcap.com

Etiketler: » » » » » » » »
Share
3485 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+8 = ?