logo

Microsoft, Windows 10 Tabanlı Yeni Telefonlarını Tanıttı

mh_microsoft_lumia_lansman_01

Microsoft, akıllı cep telefonu pazarına ivme kazandıracak yeni cihazları Microsoft Lumia 950, Lumia 950 XL ve Lumia 550’nin tanıtımını 23 Aralık 2015 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirdi.

Microsoft’un amiral gemisi akıllı telefonları Microsoft Lumia 950 ve Lumia 950 XL, Windows 10 tabanlı en yeni ve en başarılı özelliklerini kullanıcıların beğenisine sunuyor. Windows Hello Beta ve süreklilik modu Continuum gibi özelliklerle kullanıcılara tanıdık bir deneyim sunan cihazlar, görüntü kalitesi yüksek HD ekranı, 4K video çekme özelliğine sahip üç kat doğal LED flaşı ve 20 megapiksel “PureView” kamera gibi donanımları ile dikkat çekiyor.

Şubat ortasında satışa sunulacak olan Microsoft Lumia 550 ise Windows 10 yüklü olarak gelen en uygun fiyatlı akıllı telefon olarak ön plana çıkıyor. 599 TL satış fiyatı ile büyük talep gören Lumia 550, 4G özelliğinin yanı sıra 4,7 inç’lik ekran ve uzun batarya ömrü ile uygun fiyat-yüksek performans dengesini en iyi yakalayan akıllı telefon olarak dünyada büyük ilgi görüyor.

Cep telefonu değil adeta cep bilgisayarı!

Microsoft Türkiye Mobil Cihazlardan Sorumlu Genel Müdürü Sertaç Şener Microsoft misyonunu ‘Bireylerin ve kurumların daha fazlasını başarması için onlara güç katmak’ olarak tanımlıyor. Buna bağlı olarak biz de iş süreçlerinde üretkenliği yeniden tanımlıyor; akıllı bulut platformları tasarlıyor ve kullanıcılarımıza daha kişisel bir bilgisayar deneyimi sunuyoruz. Bildiğiniz üzere, Windows 10, Continuum özelliği ile tüm cihazlarınızı birbirine bağlıyor. Microsoft’un amiral gemisi Lumia telefonların Windows 10 ile entegre oluşu sayesinde iş ve kişisel iletişimimize getirdiği konforun çok daha iyi farkına varacağız. Dünyanın en üretken telefonu Microsoft Lumia 950 ve 950XL ile artık PC’de yaptığınız tüm işleri telefonunuzda yapabilirsiniz. Microsoft’un bir başka küçük, kolay taşınabilir ama yetenekli ürünü Display Dock da bu konuda size yardım edecek. Akıllı telefon dünyasını ve mobiliteyi yepyeni bir seviyeye taşıyacak olan Microsoft Lumia telefonlar, tüm iletişim ihtiyacınızı tek bir cihazla kontrol etme imkanı sunmakla kalmayacak; Windows 10 tabanlı akıllı Lumia’lar, sizin en yakın çalışma arkadaşınız, cebinizdeki ofis olacak” dedi.

mh_microsoft_lumia_lansman_02

Lumia 950 ve Lumia 950 XL: Kullanıcılar telefonlarını bilgisayar gibi kullanabiliyor

Microsoft’un Windows 10 yüklü ilk cihazları Lumia 950 ve Lumia 950 XL, kullanıcılara OneDrive ve bulut aracılığıyla Office uygulamalarına ulaşma imkânı sağlıyor.

Lumia 950 ve Lumia 950 XL’in Continuum özelliği, özel olarak geliştirilmiş ve opsiyonel olarak sunulan Microsoft Display Dock aksesuarı ile çalışıyor. Böylece, Windows 10 özelliği ile kullanıcılar telefonlarını bilgisayar gibi kullanabiliyor. Lumia 950 ve Lumia 950 XL, büyük ekranda Windows 10 tabanlı PC deneyimini Microsoft Display Dock ile HDMI aracılığıyla HD TV’ye; Display Port ile de bilgisayar monitörüne, klavyeye ve bir fareye bağlanabiliyor. Ayrıca, Windows uygulamalarının boyutları, kullanıcıların ilave ekran ve girdilerden yararlanmaları için otomatik olarak ayarlanabiliyor.

Yüksek kalite ve donanıma sahip bu akıllı telefonlar kullanıcılara üstün bir performans imkanı sağlıyor. Her iki cihaz da güneş ışığında başarılı fotoğraf ve video çekerken 950 XL 518ppi, 950 ise 563ppi rahat okuma özelliği içeren QuadHD AMOLED ekrana sahip.

Lumia 950 ve Lumia 950 XL’in Microsoft “Pure View” teknolojisiyle kullanıcılar, 20MP sensör ve üçlü  LED doğal flaşlı kamera ile mükemmel fotoğraf çekme fırsatı buluyor. En zorlu şartlarda dahi en iyi fotoğrafları yakalama özelliğine sahip yeni Lumia cihazlar, aynı zamanda çekilen fotoğrafları otomatik olarak Windows fotoğraf uygulaması uygulaması ile tüm Windows cihazlarla ve başka kişilerle paylaşma imkanı sunuyor.

Bütün bu özellikleri aktif edebilmek için her iki telefonda da en son jenerasyon Qualcomm Snapdragon işlemci kullanılıyor.

Etiketler: » » » »
Share
2440 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+4 = ?