logo

Mikrosaray, TechPOS Projesi İçin Gerekli Şartları Sağladı

mh_mikrosaray_techpos

Mikrosaray, Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) tüm bankaların aynı POS cihazı kullanabilmesini sağlayacak TechPOS projesi için gerekli tüm şartları başarıyla tamamlayan ilk şirket oldu.

BKM tarafından geliştirilen TechPOS projesi, sisteme katılmış her üye işyeri anlaşması yapan kuruluşun ayrı ayrı tüm Ödeme Kaydedici Cihaz (ÖKC) üreticileriyle sistem spesifikasyonu yapması yerine bankaların ortak bir platform üzerinden yeni nesil POS sistemine uyum sağlamalarını amaçlıyor.

TechPOS ile projeye dahil olan tüm bankalar için ortak bir uygulama kullanılacağını söyleyen Mikrosaray Yönetim Kurulu Başkanı Latif Güler “Ortak uygulamanın en büyük avantajı, çalışılmak istenen her banka için ayrı ayrı uygulama yükleyip kaldırma zorunluluğunu tamamıyla ortadan kaldırması. Bir diğer avantajı ise projeye dahil olan tüm bankaları aynı POS cihazını kullanabilecek olması. Mikrosaray, BKM uyumluluk teslerini tüm fonksiyonlarla tamamlayıp bir banka ile temaslı ve temassız Mastercard M-TIP, Visacard ADVT sertifikasyonunu belgeleyen ilk üretici şirket olma başarısını gösterdi” dedi. TechPOS projesiyle geliştirilen uygulama spesifikasyonu standart kabul edilip, projeye katılmak isteyen bankaların kendi sistemlerini bu spesifikasyonlara göre düzenleyeceklerini belirten Güler “Kurulacak bu merkez uygulamanın bir tarafında bankalar yer alırken, diğer tarafında ÖKC üreticileri yer alacak ve bu bağlantı sistemiyle veri transferi sağlanacak. Bu uygulamayla sistem içerisinde yer alacak BKM, sisteme uzaktan bağlanıp cihaza çeşitli güncellemeler ve ek fonksiyonlar yükleyebilecek” dedi.

www.mikrosaray.com.tr

Etiketler: » » » » »
Share
3142 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+6 = ?