logo

Mobil Miniatürk Uygulaması 9 Dilde Bilgi Veriyor

İstanbul’un en gözde turistik ziyaret alanlarından Miniatürk, Antik Çağdan Bizans’a, Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve Türkiye’ye iz bırakmış medeniyetlerin ve modern Türkiye’nin önemli yapılarını bir araya getiriyor. 60 bin metrekare alan üzerine kurulu alanda 150’ye yakın tarihi eser minyatürüne esere sahipliği yapan kompleks, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen teknoloji entegrasyonu ile de dikkat çekiyor.

Ziyaretçilerin kullanımına sunulan Mobil Miniatürk Uygulaması ile kompleks içerisinde yer alan tüm eser ve yapılara dair bilgi, görsel, 360 derece görüntü ve navigasyon bilgilerine cep telefonundan ulaşılabiliyor. 3 bin yıl öncesine dek uzanan uygarlıkların bıraktığı izlerle donatılmış Miniatürk’ün mobil uygulaması, kapsamlı özellikleriyle vatandaşlar ve turistler tarafından yoğun şekilde tercih edilmeye başlandı.

İngilizce’den Japonca’ya 9 dilde seslendirme

Miniatürk’te sunulan rehberlik sistemi kapsamında ziyaretçilere Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça, Japonca ve İspanyolca olmak üzere 9 farklı dilde bilgi veriliyor. Böylece ziyaretçilerin görsel ve işitsel olarak bilgi edinmeleri sağlanıyor.

Mobil Miniatürk ile İnteraktif Ziyaret de Mümkün

Android ve iOS cihazlara ücretsiz olarak indirilebilen uygulama, Miniatürk’te yer alan yapıların tanıtımı ve rota bilgileri görülebiliyor. Yerli ziyaretçilerin yanı sıra turistler için de rehber maiyetindeki uygulamada, birçok dilde seslendirme özelliği bulunuyor.

Bilgilendirme servisi sunan Beacon teknolojisi ile interaktif ziyaret imkanı ve 360 derece görüntüleme hizmeti sunuluyor. Uygulama örneğine az rastlanan inovatif yenilikleri barındırıyor.

360 Derece Görüntü Noktaları

Miniatürk’te eser ve yapıların yakınına yerleştirilen 360 derece görüntü noktaları, ziyaretçilerin deneyimlerine apayrı bir boyut ekliyor. Miniatürk mobil uygulaması ile birlikte çalışan bu teknolojide, 360 derece görüntü noktalarında bulunan karekodun akıllı telefonla okutulmasıyla eserlerin detaylı görüntüleri sanal gerçeklik aygıtları veya akıllı telefonlarla izlenebiliyor. Yüksek teknolojiye sahip görüntü özelliği sayesinde vatandaşlarımızın ve turistlerin Miniatürk ziyaretleri zengin, eğlenceli ve bilgilendirici bir deneyime dönüşüyor.

https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.ibb.miniaturkguide

Etiketler: » » » »
Share
2743 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+6 = ?