logo

Mobilefest 2023’te 20’den Fazla Türk Firması Yabancı Satın Almacılarla Yeni İşbirliklerine İmza Attı

ExpoHIS Genel Müdürü Kenan Onak

Küresel anlamda bilgi teknolojilerindeki bilinirliğini artıran Türk Yazılım ve Bilişim Sektörü’nü teknoloji ekosisteminin devleriyle buluştuğu 3. Uluslararası Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı yarattığı yeni işbirlikleri ve fırsatlarla sona erdi. ExpoHIS tarafından organize edilen ve İstanbul Kongre Merkezi’nde üç gün boyunca gerçekleştirilen fuar, yerli ve yabancı 150 firmanın yanı sıra 10 bin ziyaretçiyi ağırladı. Mobilefest kapsamında gerçekleştirilen B2B ikili iş görüşmelerinde 20’den fazla Türk firması yabancı satın almacılarla bir araya gelerek yeni işbirliklerine imza attı. Fuarla eş zamanlı olarak bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Future Techs Fuarı ise Start Up firmalarının kendilerini tanıtmasının yanı sıra ekosisteme dair güncel konuların konuşulduğu panellere, mentorluk programına ve yatırımcı görüşmelerine ev sahipliği yaptı.

Mobilefest’te öncelikli amaç teknoloji alanında üs haline gelmek

Uluslararası Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı’nın yazılım, bilişim ve Start Up ekosistemine üç gün boyunca önemli fırsatlar sunduğunu belirten ExpoHIS Genel Müdürü Kenan Onak “Avrasya bölgesinin en büyük fuarı olarak üçüncü yılımızda daha da büyüyen adımlar attık ve kendi alanının en değerli firmalarını ağırladık. Fuarda yer alan bilişim firmalarımız yabancı satın almacılarla bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirdi ve ülkemizin teknoloji ihracatı açısından da önemli adımlar attı. Teknoloji ekosisteminde gelişimini her gün daha da artıran ülkemizin fuarlar için de bir üs haline gelmesi öncelikli hedefimiz. Bunun için de Mobilefest ve eş zamanlı olarak bu yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz Future Techs Fuarı, firmalarımızın rekabetçi dünyada adından söz ettirebilmesi açısından önemli bir görev üstlendi. Bunun yanı sıra firmalarımızın ürün ve hizmetlerini globale sunması açısından gerçekleştirilen işbirlikleri de fuarımızın sonraki yıllarda daha da büyümesi adına fırsatlar sundu” dedi.

Mini Ada fuar ziyaretçilerini selamladı

Fuarın üçüncü yılında ziyaretçilerin ilgisini çeken ürünler hakkında da açıklama yapan Onak “Firmaların geliştirdikleri teknolojilerin farklı alanlara yönelik geniş bir skalada yer almasından çok mutlu olduk. Bunlar arasında dünyanın ilk kadın yazılımcısı Ada Louwerce anısına Robot İstihdam Ajansı tarafından geliştirilen robot Mini Ada oldukça ilgi gördü. Bunun yanı sıra güvenlik için oldukça önem arz edip insanların yoğun olduğu yerlerde hareketi ve duygularını analiz eden yapay zeka Shopperline, vardiya ve rota takip imkanı sunan ekip yönetimi sistemi Teamwatch, hem akıllı televizyonlar için geliştirilmiş bir siber güvenlik ürünü hem de TOGG otomobillerinin internete bağlı tüm akıllı cihazlarla iletişimde olmasını sağlayan mobilite ekosistemine gömülü güvenlik çözümü C-Prot ve Türkiye’nin ilk VR korku oyunu Ruins of İstanbul da öne çıkan ürünler arasında yer aldı. Firmalarımızın imza attığı yeni teknolojilerin Mobilefest’te sergilenmesi bizim için son derece değerli. Önümüzdeki yıl da en yeni teknolojileri ağırlayıp ziyaretçilerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler: » »
Share
296 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+3 = ?