logo

MOBİSAD, Geleneksel İftarını Gerçekleştirdi

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) geleneksel iftarını Raffles Otel’de gerçekleştirdi. MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı’nın ev sahipliğinde, yoğun bir katılımla gerçekleşen iftara T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti 26. Dönem İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 2. Başkanı Figen Kılıç, Turkcell Türkiye Bireysel Satış Direktörü Serkan Erdem, Turkcell Tüketici Teknolojileri ve Alternatif Kanallar Satış Direktörü Fatih Karakaş, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Türk Telekom Toptan Satış Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Yıldırım, üretici firmaların üst düzey yöneticileri gibi birçok önemli isim ve sektör paydaşları katıldı.

Turnacı: “Ülkemizin menfaatine hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz”

MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı “Dijital dönüşümün bütün kesimler tarafından kabul edildiği bu dönemde bu dönüşümü en etkin yaşayacağımız sektör; mobil iletişim sektörüdür. Artık cep telefonlarımız hayat kumandamız haline geldi. Ülkemizin ekonomik ve toplumsal gelişimi için böylesine önemli ve hayati olan sektörümüzde biz de MOBİSAD olarak 20 yılı aşkın süredir mevcut STK’larımız ile birlikte ülkemizin menfaatine hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Bakan Yardımcısı Dr. Nebati: “Son 7 yılda İletişim Sektörü yüzde 7,5 büyüdü”

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, ekonomik kalkınmanın en önemli itici güçlerinden birisinin Telekomünikasyon Sektörü olduğunu belirterek “Son 7 yılda toplam gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) ortalama yüzde 6,5 büyürken, bilgi ve iletişim sektörü ortalama yüzde 7,5 büyümüştür. Şu anda sektörde 450’ye yakın farklı işletme faaliyet göstermektedir. Bilgi ve iletişim, teknolojiyi geliştirmek için teşvik ettiğimiz özel sektör yapısal reform hamleleriyle iyice güçlenmiştir. Nitekim özel sektör tarafından ülkemize son 17 yılda 122 milyar liralık bir yatırım gelmiştir. Telekomünikasyon sektörünün en büyük hizmet alanı olan internet erişimine ivme kazandırılmıştır” dedi. MOBİSAD’ın sektörü en iyi şekilde temsil etmesinden dolayı teşekkürlerini ileten Dr. Nebati, ülke menfaati için MOBİSAD ile birlikte hayata geçirilen çalışmalar ile ilgili olarak “MOBİSAD yolcu beraberinde gelen cihazlarda kayıt bedelini arttırın dedi, biz yaptık. MOBİSAD yolcu beraberinde getirilen cihazların süresini 2 yıldan 3 yıla çıkarın dedi, biz çıkarttık. Yetmedi bir de artı olarak cihazları getiren kişinin numarasında çalışmasını sağladık. Türkiye’nin ve sektörün menfaatine olduğunu gördüğümüz sektörü temsil eden kuruluşlardan her öneriyi değerlendiriyoruz” dedi.

Bakan Yardımcısı Sayan: “Milli teknoloji hamlesine önem veriyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan “Bakanlık olarak ülkenin menfaatlerini gözeten tüm projelerin destekçisiyiz. 17 yıl içerisinde gittikçe artan bir ivme kazandığımızı görüyoruz. Diğer sektörlerde olduğu gibi elektronik haberleşme sektöründe de üstünde durduğumuz bir şey var o da yerlilik ve millilik. Önümüzdeki süreçte 5G ve ötesi teknolojilerin yaygınlaşması noktasında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Milli teknoloji hamlesine önem veriyoruz. Özellikle elektronik haberleşme alanında yerliliğin ne denli önemli olduğunu görüyoruz. Amerika ve Çin belirli firmalar üzerinde kavga ediyorlar. Kendi hakimiyetlerini haberleşme üzerinden diğer taraflara dikte edebilmek için kavga ediyorlar” dedi.

MOBİSAD’a özel teşekkür

Sayan, yaptıkları bütün düzenlemelerin yerlilik ve millilik üzerine olduğunu ifade ederek, Mobil Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Sektörü’nde ürün ve servisler noktasında faaliyet gösteren firmaların ortak sesi olan MOBİSAD’a özel olarak teşekkür etti.

Satır: “MOBİSAD sektörün tek meslek örgütü”

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır “İleri toplumlarda başarı 3 ana yapının bir arada yürümesiyle mümkün olabilir. Kamu sektörü, özel sektör ve 3. Sektör dediğimiz sizin gibi dernekler, sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri. MOBİSAD bu anlamda sektörün hemen hemen tek meslek örgütü, kendilerini kutluyorum. Yaptıkları çalışmalarda da başarılar diliyorum. Ben TBMM’de denetim faaliyeti yapan birinci komisyonun başkanıyım adeta meclisin Marco Paşa’sıyım. Bize gelen bütün dilekçeleri, bütün talepleri mümkün olduğu kadar detaylı şekilde inceleyip gereğini yapmaya çalışıyoruz. Sorunları kulak ardı asla ve asla etmiyoruz. Bu anlamda hem MOBİSAD’ın hem de birey olarak sizlerin, sektörün her sorunu her türlü konusunda elimden gelen katkıyı sunmak için karşınızda bulunuyorum.” Sektörün temsilcisi olarak da MOBİSAD’ı muhatap aldıklarının altını çizen Satır, “Bizim komisyonumuza her konuda dilekçeler gelir, bazen kamu da takılan işler bazen sektörün ekonomi ile ilgili talepleri, bazen sosyal talepler gelir. Bunlarla ilgili de gerek kamu idaresi, gerek bakanlıkları harekete geçirmeye çalışırız. MOBİSAD ile ilgili özellikle sektör ile ilgili geçmişte gelen dilekçeler var. Bunları da istişare ederek Sayın Başkan ile yol almaya çalıştık. Bu anlamda çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Demirci ve Yılmaz unutulmadı

Sakarya’da bir GSM mağazasında meydana gelen silahlı saldırıda yaralanan Ahsen Demirci ve Tuğçe Nur Yılmaz da iftarın onur konukları arasındaydı.

Etiketler: » » »
Share
2668 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+10 = ?