logo

Multimedya Platformu Storia Türkiye’de

Storia Kurucusu Röstem Hairedin

Kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerin yön verdiği ABD merkezli yeni akım multimedya platformu STORIA, Amerika, Rusya, Brezilya ile eşzamanlı olarak Türkiye’de de faaliyetlerine başladı. Global büyüme odaklı Storia, çeşitliliğe odaklanarak, farklı görüşlerin ve yeni bakış açılarının güvenli bir ortamda özgürce ifade edilmesine olanak sağlamayı hedefliyor.

Storia CEO’su Röstem Hairedin: “100 milyon kullanıcı hedefliyoruz”

Storia, iş dünyasında 20 yıllık geçmişi bulunan daha önce Turkcell ve Sonera’da üst düzey kademelerde yer almış, telekomünikasyon ve yazılım sektöründe çeşitli yatırımları bulunan bir girişimci olan Röstem Hairedin tarafından kuruldu. 2017 sonunda Storia’nın faaliyet gösterdiği ülkeleri artırarak toplam 100 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefleyen Hairedin “Günümüzde sosyal medyada arkadaş bazlı kurulmuş platformlarda, aynı doğrultudaki görüşler sürekli birbirini tekrar ediyor. Bu da zamanla farklı görüşlere karşı bilinçsiz toplum yaratıyor. Karşıt görüşlere karşı duyarsızlaşma, günümüzün en önemli problemlerinden. Storia’nın amacı ise bu probleme bir çözüm getirmek. Birbirinden farklı görüşlerin, fikirlerin ve hikayelerin güvenli bir atmosfer içinde dile getirilmesini sağlamak. Kullanıcıları kutuplaşmalarından arındırıp, oluşmuş önyargılarını kırmak istiyoruz. Amacımız insanları eğlendirmek, bilgilendirmek ve düşüncelerini özgürce paylaşmaya yüreklendirmek” dedi.

Deneyime Dayalı İçerikler

Storia, Türkiye’den ve dünyanın farklı yerlerinden kullanıcıları kucaklıyor ve onlara hikayelerini yazı, fotoğraf veya video ile paylaşma imkanı sunuyor. Storia’da gezinirken, Atina’da 24 saatte neler yapılabileceğini Yunanistan’da yaşayan bir yazarın kaleminden okuyabileceksiniz. İstanbul’da kurumsal hayatı terk edip güneye yerleşen bir kadının yaşadıklarına, evlendikten sonra krediyle ev almak yerine dünya turuna çıkan bir çiftin başına gelenlere rastlayacaksınız. Ekonomiden spora, seyahatten gündeme dair başlıklara, ilişkilerden edebiyata ve magazine kadar pek çok farklı alanda, renkli içerikleri Storia’da bulacak, eğlenceli ve eğitici videolarda sokağın nabzını tutacak, alanında uzman isimlerden bilgiler alabileceksiniz.

Paylaşmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı

Kullanıcılar Storia’ya www.storia.me internet sitesinden ya da iPhone/Android uygulamalarını indirerek ulaşabilecekler. Sosyal medya hesapları üzerinden kolayca üye olarak Storia’da kendilerini ifade edebilecekler.

Ortak Yazarlık Modeli

Storia’da üyeler, diğer üyeleri hikâyelerine ortak olup yazmaları için davet edebiliyor. Ortak yazarlık farklı bakış açılarının içeriğe dahil olmasını sağlayarak hikâyeye pek çok farklı boyut katıyor. Storia, ortak yazarlık modelini öne çıkartarak internet dünyasında kolektif bir içerik kültürüne öncü olmayı hedefliyor.

Etiketler: » »
Share
3054 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+7 = ?