logo

Nazım Hikmet Kültür Merkezi, “Işıklı Düşlerim” Sergisine Evsahipliği Yapıyor

Pınar Ervardar’ın “Işıklı Düşlerim” adlı kişisel resim ve fotoğraf sergisi 23 Kasım – 13 Aralık 2018 tarihleri arasında Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde ziyarete açık olacak.

Pınar Ervardar, yeni sergisinde resmin ve fotoğrafın ışıkla girdiği ilişkiyi görünür kılıyor ve izleyiciyi ilginç bir deneyime sürüklüyor.

Pınar Ervardar, “ışık” üzerine odaklandığı bu sergide ışığı hem vizörden takip ediyor, hem de tuvalde bu arayışı sürdürüyor. Yani fotoğraf ile resim birleşiyor.

Sergide ay fotoğraflarının yanı sıra sanatçının resimlerinden oluşturduğu enstalasyonlarının uzun pozlama ışık oyunlarıyla çektiği yeni seri fotoğrafları ve bu seriden etkileşimli resimleri sergileniyor. Ervardar, fotoğraftan resme resimden fotoğrafa yolculuğunda ışıklı düşler kurarken, renklerin tuvaldeki ritmini de takibe alıyor.

Sanatçının 2017’de Florensa Bienali’nde, 2018’de Chianciano Bienali’nde Fotoğraf Dalı’nda iki 2.lik Ödülü alan “Ay Fotoğrafları” serisinin de yer aldığı bu sergi, fotoğrafın üretim dilini resmin renkler, ışık ve çizgiyle kurduğu ilişkiyi birleştiriyor.

www.pinarervardar.com

www.nhkm.org.tr

Etiketler: » »
Share
3247 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+7 = ?