logo

Nebahat Karyağdı, 19. Resim Sergisini Atina’da Açtı

Ressam Nebahat Karyağdı, 19. kişisel sergisini Atina Dorothy Snot Okulları’nda açtı. Sanatçı, “My Teddy Bear” isimli sergisinde Dorothy Snot Okulu öğrencileri ile bir araya geldi. Karyağdı, 4,5 ve 6 yaş aralığındaki öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşide kendisinden, İstanbul’dan ve sanatından bahsetti. Çalışmalarında İstanbul-Bizans ikonaları ve oyuncak ayı figürünü kurgulayan ressam, öğrencilerle workshoplar da gerçekleştirdi. Karyağdı’nın özellikle şaman ağaçları, bisiklet ve oyuncak ayı figürlerini içeren eserleri çocukların ilgisini çekti. Öğrenciler bu eserleri kendi bakış açılarıyla yeniden yorumlayarak resme döktüler. Karyağdı “Sanatın, dostluğun ve sevginin dili olduğunu bu uluslararası workshop ile deneyimledim” sözleriyle çocuklara sanat sevgisi kazandırmanın önemini vurguladı.

Bu uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapan Dorothy Snot Okulları, Atina’nın en yenilikçi ve yaratıcı eğitim kurumu olarak tanınıyor. Ülkemizde ve Avrupa’da eğitim konferanslarına katılan ve etkinlikler düzenleyen Dorothy Snot Okulları yetkilileri ise öğrencilerin bu yaratıcı etkinlikten çok mutlu olduğunu ve yapılan resimlerle yeni bir serginin açılacağını söylediler. Daha önce yurtdışından konuk eğitimcileri okullarında ağırladıklarını fakat ilk defa böyle başarılı bir ressamı konuk etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

Nebahat Karyağdı’nın “My Teddy Bear” başlıklı sergisi kapsamında gerçekleştirdiği atölye çalışmalarında üretilen eserler, Mayıs ayı boyunca Dorothy Snot Okulları’nda gezilebilir.

Etiketler: » »
Share
2152 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+2 = ?