logo

Nexum’un Yeni Çözümüyle Tek Platformdan 34 Dilde Yayın

mh_nexum_cozum

Nexum, içerik yönetim sistemi Impleon’un teknik altyapısını Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ında yer alan Nexumparkofis’te geliştirdi. Tek bir noktadan birçok farklı dilde içeriğin sorunsuzca ve kolay bir şekilde yönetilebilmesini sağlayan sistem, TRT World web sitesinde kullanılıyor. İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki farklı dilde hazırlanan yönetici paneli sayesinde kullanıcılar mobil, web ve tablet görünümü için farklı cihazlara özel farklı arayüzleri tasarlayabiliyorlar. Impleon aracılığıyla www.trt-world.com adresinden dünya, bölge, ekonomi, kültür sanat, bilim, spor gibi birçok farklı kategoride haber gündemi bugün 34 dil ve lehçede internet takipçilerine ulaştırılıyor.

TRT-World’de, Almanca, Arapça, Arnavutça, Azerbaycan Türkçesi, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Darice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hırvatça, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Kazakça, Kırgızca, Macarca, Makedonca, Özbekçe, Peştuca, Romence, Rusça, Sırpça, Tatarca, Türkmence, Urduca, Uygurca, Yunanca ve Ermenice yayın yer alıyor. Uygurca ve Tatarca dilleri, ayrı bir içerik girişine ihtiyaç duyulmaksızın uygulama içerisindeki tercüme sistemiyle Kiril ve Latin alfabesiyle de yayınlanıyor.

www.trt-world.com üzerinden yayın yapılan bölgeyle ve bütün dünyayla ilgili sıcak gelişmeler, uzman görüşlerinin de yer aldığı kapsamlı, tarafsız ve doğru bir içerikle dünya kamuoyuna sunuluyor. Farklı haber ajansları ile entegrasyon sayesinde, editörler haber girişlerinde değişik kaynaklardan bilgilere uygulama üzerinden erişebiliyorlar.

Siteyi ziyaret edenler, programların PODCAST dosyalarına ulaşabiliyor, kaydedilmiş yayının tamamını ve haberleri dinleyebiliyor. Radyo yayınında yer almayan özel röportajlar, ses dosyaları ve video görüntülerine de www.trt-world.com üzerinden ulaşabiliyorlar. Ayrıca haftanın fotoğrafları ile özel konulara göre oluşturulmuş video galerilerini de görebiliyorlar.

Ayrıntılı bilgi için: www.nexum.com.tr

Etiketler: » »
Share
1671 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+10 = ?