logo

NFT Summit İstanbul 2022 Teknoloji Geliştiricileri ve Dijital Sanatçıları Buluşturdu

Meta Venture Fund Kurucu Ortağı Oltaç Ünsal

Dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olan WEB 3 teknolojileri, geleceği bugünden şekillendiriyor. Teknoloji dünyasında yeni trendleri belirleyen Web3 pazar hacminin 2032 yılında 5 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Meta Venture Fund tarafından, WEB 3 teknolojilerinin başlattığı dönüşümde Türkiye’nin daha fazla söz sahibi olabilmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen Türkiye’nin ve bölgenin kapsamlı ilk ve en büyük etkinliği NFT Summit İstanbul, 28 Mayıs 2022 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda ziyaretçilerine kapılarını açtı.

WEB 3 altyapılarına ve projelerine, NFT, metaverse, token, dApp, blockchain projelerine ve şirketlerine yatırım yaparak, sektörde kuluçka merkezi görevini yürüten Meta Venture Fund tarafından gerçekleştirilen NFT Summit İstanbul’da, Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından uzmanlar, teknoloji geliştiricileri ve dijital sanatçılar buluştu.

DAO ve Token’da yeni fon anlayışı: Solidarity Equity Token

Meta Venture Fund Kurucu Ortağı Oltaç Ünsal, fikir ve emekleriyle dünyayı değiştirecek WEB 3 topluluğun yepyeni bir dayanışma token’i olarak sunulan “Solidarity Equity Token (SET) ile ilgili detayları aktardı. Ünsal “Solidarity Equity Token (SET) fikir ve emekleriyle dünyayı değiştirecek WEB 3 topluluğun yepyeni bir dayanışma token’i olarak sunulacak. Kullanıldıkça büyüyecek, büyüdükçe daha fazla projeyi hayata geçirecek bir değer değiş tokuşu ve değer saklama aracı olarak SET, web3 topluluğu için birden fazla işlevle hayata geçecek. Bu topluluğa katılarak ekosisteme katma değer katacak her projeye ayrılacak SET, topluluğun kolektif değer artışından herkesin yararlanmasını sağlayacak” dedi. Şimdiye kadar yarattığı tüm değerlerle yarattığı SET’i merkeziyetsiz bir vizyon ile tüm ekosisteme DAO (Merkeziyetsiz Anonim Organizasyon) olarak “hediye” edecek şeklinde sözlerine devam eden Ünsal “Standart ve şeffaf bir değer değiş tokuşu ile projelerin kendi token’ları SET ile değiş tokuş edilecek. Bir örnek vermek gerekirse projelerimizden Roboclash oyunu kendi değerinin yüzde 10’u ile aynı değerde SET alabilecek, böylece Roboclash’in artan değeri sadece kendisine değil, tüm ekosisteme fayda sağlayacak. Teknik açıdan dünyanın en ileri token ekonomisi mekanizmaları ile kurulmuş SET WEB 3’te hem DAO hem token olarak yeni bir vizyon getirecek. Meta Venture Fund, tüm NFT Summit İstanbul katılımcılarına SET’i hediye olarak vermenin yanı sıra, 50 kişi ile sınırlı ve ayrıcalıklı bir fiyattan tohum sermayesi (seed capital) için de etkinlik boyunca başvuruları alacak. 15 Haziran’dan itibaren de talep edenler, setdao.org sitesinden alım yapabilecek” dedi.

Dünya Devi Polygon ile Ön Protokol

Meta Venture Fund fikir babası olarak sadece projelerini SET’in bünyesine katmakla kalmayarak protokol imzalama aşamasında oldukları Polygon işbirliği hakkında da bilgi veren Ünsal “4,8 milyar dolar piyasa değeri ile dünyadaki en büyük L2 blockchain zinciri Polygon’un edge teknolojilerini, hibe ve teknik kapasite desteği de SET ekosistemine katılacak. Bundan sonraki tüm altyapı ortaklıkları da SET üzerinden tüm topluluğun daha da iyileşmesi ve çok yönlü katma değerinin artması için kullanılacak” dedi.

WEB 3 Dönüşümüne Katkı Sağlayan Değerli Projeler Masaya Yatırıldı

Hayata geçirdiği projelerle Türkiye’de ve dünyadaki WEB 3 dönüşümüne liderlik eden isimler NFT Summit İstanbul’un ilk gününde sahne aldı. Geniş bir katılımın gerçekleştiği etkinlikte NFT dünyasındaki tüm konular ele alındı. NFT Summit kapsamında düzenlenen panellerde NFT koleksiyonlarından, metaverse dünyasına taşınan oyun endüstrisi detaylarına kadar farklı konular işlendi. Etkinliğe katılan teknoloji uzmanları, girişimciler ve sanatçılar en dikkat çekici çalışmalarının detaylarını katılımcılarla paylaştı.

Etiketler: » » »
Share
894 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+4 = ?