logo

NGN IT Vision’da 2019 Yılı Öngörüleri Tartışıldı

NGN Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Erol

Sektör lideri şirketlerin geleceği şekillendiren vizyoner yöneticileri bu yıl da 3. NGN IT Vision CEO & CIO Buluşması’nda bir araya gelerek 2019 öngörülerini paylaştı. Etkinliğin bu yılki teması “Dijital Dönüşüm” üzerine oldu. NGN Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Erol’un açılış konuşması ile başlayan program, Dell EMC Türkiye Genel Müdürü Sinan Dumlu’nun “2030’u Anlamak” isimli sunumu ile devam etti. Borusan Holding CEO’su Agah Uğur “Liderin Ajandası” konuşmasında geçmiş dönüşüm deneyimlerini ve gelecek öngörülerini davetlilerle paylaştı.

Türkiye’deki en büyük veri merkezi yatırımını hayata geçirdik”

NGN Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Erol, Türkiye’nin geleceğine yatırım yaptıklarını vurgulayarak “Türkiye, birçok alanda bölgenin lider ülkesi olarak her geçen gün artan bir güce ve popülariteye sahip. Bizler de ülkemizin gelişimine yatırım yapmak, bu artan gücüne katkıda bulunmak için yola çıktık ve Türkiye’deki en büyük veri merkezi yatırımını hayata geçirdik. Biz, ülkemizde üretilen datanın, ülkemizde toplanıp, korunup işlenmesini istiyoruz ve bunu isteyen çok geniş bir kesimin olduğunu biliyoruz. Yeni gelişen teknolojilerin yurt dışında yarattığı datanın da Türkiye’de konumlandırılmasını ve yerelleştirilmesini diliyoruz. Tüm bu amaçlarla, yaklaşık 150 milyon dolar yatırımı ülkemize kazandırarak Tuzla’da Star of Bosphorus Veri Merkezi’ni sektörümüze ve ülkemize kazandırdık. Grup olarak da ayrıca bölgede ve ülkemizde bir çok öncü projeye imza atmaya devam ediyoruz. Bir Türk şirketi olarak Ortadoğu’da ENBD, Aramco, Dubai Police, BAPCO, Tamqeen, Bin Faqeeh gibi önde gelen kurumlara hizmet veriyoruz, hizmet ihraç ediyoruz. Grup olarak 1 Milyar USD’nin üzerinde ciro, 4.000 çalışan, 200’ün üzerinde teknoloji iş kolu ve 500 mio USD üzerinde veri merkezi ve Ar-Ge yatırımı ile bölgenin en büyük teknoloji gruplarından bir tanesiyiz” dedi.

Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, dijitalleşmenin bugün stratejinin bütününü kapsayan ve her şirketin her bir fonksiyonunun ucuna dokunan bir olgu haline geldiğini, dijitalleşemeyen kurumların dönüşemeyeceklerini belirtti. Uğur, dünyanın sanayi toplumundan, bilgi toplumuna geçişinin sancılarını halen yaşasa da Türkiye’nin yeni dünya düzenine özellikle yeni nesil genç girişimcilerin çok kolay ayak uydurduğunu ve uluslararası arenada da başarılarına tanık olmaktan kıvanç duyduğunu iletti.

NGN İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Müfit Süer moderatörlüğünde gerçekleşen “Dijital Dönüşüm” panelinde PWC Türkiye Direktörü Ayşegül Tüfekçioğlu, Alternatif Bank CDO’su Esra Beyzadeoğlu, Burgan Bank CTO’su Murat Çetin Sav, Borçelik CDO’su Mustafa Ayhan ve Anadolu Grubu CTO’su Yakup Kadri Ünal yer aldı. Finans, teknoloji ve inovasyon alanında sektörlerinin önde gelen liderleri panelde teknolojinin büyük dönüşümü, büyük veri, nesnelerin Interneti, bulut bilişim, yapay zeka gibi geleceğe yön verecek teknolojilerin hayatımıza etkilerini ve getireceklerini paylaştılar.

Platinum sponsorluğunu DELL EMC, silver sponsorluğunu Extreme Networks ve Tech Data’nın yaptığı etkinlik sahne performansları eşliğinde son buldu.

Katılımcılar etkinlik alanında NGN’in son teknoloji, “akıllı” konseptindeki ürün ve hizmetlerini deneyimleme fırsatı buldular. Fuaye alanında sergilenen Video Analytics-Yüz Tanıma, VR Walkthrough Deneyimi, Dell Technologies’in VxRail, Unity, Data Domain ve daha bir çok çözümü,  Star of Bosphorus Veri Merkezi ve Görüntü Tanıma demoları katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Etiketler: » »
Share
2000 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+6 = ?