logo

Nokia, Yeni Amiral Gemisi Nokia 8.1’i Tanıttı

HMD Global, amiral gemisi serilerinin yeni üyesi Nokia 8.1’i tanıttı. Ödüllü Nokia 7 plus gibi Nokia’nın diğer akıllı telefonlarıyla aynı sınıfta olan Nokia 8.1, oldukça hassas kamera sensörü, ZEISS Optik ve Optik Görüntü Sabitleme (OIS) özelliği ile sıra dışı fotoğraf kalitesi sunarak çıtayı yukarı çekiyor. Harika renk üretme özelliğiyle gelen HDR 10 desteğine sahip özel PureDisplay ekran teknolojisi, güneş ışığının parlaklığına bile meydan okuyarak kaliteli görüntüleme deneyimi sunuyor. Telefonda yer alan yonga seti, her şarjda iki güne kadar iyi performans sunuyor.

Bütün bunlar Nokia akıllı telefonlarından beklenen işçilik kalitesiyle modern bir kutuda sunuluyor. Yeni Android yazılımı olan Android 9 Pie kullanan cihaz, inovatif özellikleriyle birlikte en iyi Android deneyimini sunuyor.

HMD Global CPO’su Juho Sarvikas “Hayranlarımıza bu sınıfta sürekli yeni ve ayrıcalıklı deneyimler sunarak piyasaya sürdüğümüz değer katan amiral gemisi kategorideki akıllı telefonumuzda büyük başarı elde ettik. Nokia 8.1 ile bu sınıftaki sınırları daha da yukarı taşıyoruz. Birinci sınıf işlemci mimarisi, sektöründe öncü sensöre sahip çift kamera, az ışıkta kusursuz görüntüleme sunan OIS ve ZEISS Optik ile yeni PureDisplay HDR ekran teknolojimizle kullanıcılarımıza gelişmiş performans sunuyoruz. Titiz işçiliğin ve ünlü Nokia akıllı telefon tasarımının kalitesini geliştirmenin yanı sıra kullanıcılarımıza Android 9 Pie deneyimini de sunuyoruz. Böylece yeni Dijital Denge (Digital Wellbeing) özellikleri de dahil olmak üzere en yeni Android yeniliklerinin tadını çıkarabilecekler. Tüm tasarım ve mühendislik kararlarımızın kalbinde kullanıcılarımız yer alıyor. Onlara ayrıcalıklı deneyimler sunmak istiyoruz. Umuyoruz, mühendislik harikası Nokia 8.1’in kattığı eşsiz değer konusunda bizimle hemfikir olurlar” dedi.

Amiral gemisi kalitesinde görüntüleme teknolojisi ile görüntüleme harikası

Cihazın az ışıktaki performansı, sahip olduğu yazılım ve donanım birlikteliğinden kaynaklanıyor. Net ışık yakalamak için sahip olduğu devasa 1,4 mikron pikselli 1/2.55’’ değerine sahip olan sektöründe öncü aşırı hassas sensörüyle ZEISS Optikleri kullanan 12MP’lik ana kamerası, olağanüstü ayrıntılı görüntüler sunuyor. Bütün bunların Optik Görüntü Sabitleme (OIS) teknolojisi ve süper hızlı otomatik odaklama özellikleriyle birleşmesi, fotoğraf çekerken eliniz titrese bile net görüntüler elde etmenizi sağlıyor. Geniş diyafram açıklığı, Pro Camera moduyla elle kontrol edebileceğiniz pozlama sürelerini uzatmanıza izin vererek, az ışıklı ortamlarda bile net fotoğraflar yakalamanıza imkan tanıyor.

Uyarlanabilir 20MP çözünürlüğündeki ön kamera, dört ayrı pikselin yakalayabildiği en çok ışığı bir süper pikselde birleştirerek gece karanlığında bile selfie çekilebilmesini sağlıyor. Ayrıca, 4K video özelliğiyle bir profesyonel gibi çekim yaparak, Nokia’nın gerçekten farksız ses kaydı yapmasını sağlayan üç boyutlu çevresel stereo ses kaydetme özelliğiyle eski anılarınızı hâlâ oradaymış gibi yaşayabilirsiniz.

Cihazın ikinci bir 13MP çözünürlüğündeki sensörüyle desteklenen kendine özel yüzeysel alan derinliği özelliğiyle güçlendirilmiş popüler “bokeh” efekti ile stüdyo tarzı portreler oluşturmaya olanak tanıyor. Fotoğraflarınız üzerinde en üst düzey kontrolü sağlamanıza olanak veren Pro Camera kullanıcı arayüzüyle, yaratıcılığınızı serbest bırakın veya yapay zekayla güçlendirilmiş 3D karakterler, maskeler ve eğlence filtreleriyle fotoğraf ve videolarınızdaki #Bothie oyununuzu bir üst seviyeye taşıyın. Üstelik bunların hepsini kamera uygulamasından çıkmadan canlı yayında kullanabilirsiniz.

Hızlandırılmış performans ve PureDisplay

Video izlemek için akıllı telefonların ana cihaz haline gelmesiyle birlikte tüketiciler, iyi bir eğlence deneyimi için içeriğe uygun bir ekrana ihtiyaç duyuyor. Pure Display teknolojisine sahip ikinci Nokia telefon olan cihaz, geliştirilmiş görüntüleme deneyimi sunuyor. Görseller, karanlık bir odada veya parlak güneş ışığının altında olmanız fark etmeksizin yüksek kontrast, kaliteli netlik ve bir milyardan fazla tekil renk sunan HDR 10 ile başka bir seviyeye taşınıyor. Ekran, oyun oynarken ya da video izlerken size en iyi deneyimi sunuyor.

Bu can alıcı içeriklerin çoğunu izleyebilmek için özel bir pil ömrüne ihtiyacınız olacak. Cihaz, işinizi kolaylaştırarak bir şarjla iki gün eğlenebilmenizi sağlıyor. Snapdragon 710 Mobil Platformuyla birleştirilmiş uzun süreli güç, cihazın, bir önceki Snapdragon 660 neslinden yüzde 35 daha hızlı grafikler ve yüzde 20 daha yüksek performans sağlayarak her türlü işlemi yerine getirebileceği anlamına geliyor. Ayrıca, çoklu çekirdekli yapay zeka motoru sayesinde yepyeni bir mimariyi verimli performans için birleştiren çift yapay zeka gücüne sahip. Qualcomm aptX ses desteği sayesinde müzik tutkunları yüksek ses kalitesine Bluetooth üzerinden kablosuz olarak ulaşabiliyor.

Cihaz, gerçek dünyayı ve dijital içeriği AR çekirdek desteğiyle birleştirerek akıllı telefon kavramını farklı uygulamalarla desteklenen yepyeni bir boyuta taşıyor. Böylece Human Anatomy uygulamasıyla sinir sistemini 3 boyutlu görüntülerle öğrenebilir, Magic Plan uygulamasıyla ev planınıza telefon üzerinden karar verebilir veya Jenga AR ile yeniden toplamaya ihtiyaç duymadan bir taş dizme oyunu oynayabilirsiniz.

En yüksek standartlara göre tasarlandı

İşçilik ve detaylara üstün derecede önem gösterilen yeni bir çağı müjdeleyen cihaz, parçaları arasında saç telinden bile ince aralıklar kalacak tasarlandı. Böylece, bir Nokia akıllı telefonundan beklenen fiziksel kaliteyi ve yapısal bütünlüğü sağlayarak zarif Avrupa tasarımının da tam anlamıyla ne olduğunu yansıtıyor.

Kasasının temelinde parçaların verimli kullanımını sağlamak için döküm merkezli 6000 serisi sıkma alüminyum çerçeve yer alıyor. Kavisli cam, cilalı metal ve kumlama rötuşları arasında zarif bir kontrast kullanılan cihazın eşsiz iki renkli tasarımı, hayranlarının Nokia 7 plus’a çok yakıştırdıkları rötuşların üzerine eklenerek çift anotlama işlemiyle güçlendirildi. Baklava dilimi şeklinde kesilmiş kenarlar telefonu gün içindeki darbelere karşı korurken aynı zamanda telefona sağlam bir görünüm veriyor.

Cihazın akıllara durgunluk veren 6,18 inç boyutundaki Full HD uçtan uca görüntü sağlayan ekranı, özenle işlenerek düzenli bir kaplamayla çevrelendi. Böylece, size de en çok sevdiğiniz film ve uygulamalarınızın ödül alan Nokia 7 plus’ın 6 inç büyüklüğündeki ekranından bile büyük bir ekranda tadını çıkarmak kalıyor.

Temiz, güvenli ve güncel, Android 9 Pie Android taahhüdü

Cihaz, şu ana kadar piyasaya sürülen Nokia akıllı telefonları arasında doğrudan Android 9 Pie ile kutudan çıkan ilk telefon olma özelliği taşıyor. Cihaz, Android One ailesindeki kapsamlı Nokia akıllı telefonlarına katılarak Android yenilikleri ve yazılım deneyimlerinin en iyi halini sunuyor. Android One, Nokia akıllı telefonları, kutudan çıktığı andan itibaren müthiş depolama ve pil ömrü sunuyor, ayrıca üç yıl boyunca gelen aylık güvenlik güncellemeleriyle birlikte iki büyük işletim sistemi güncellemesi sağlıyor.

Google Android One Ortaklıkları Yöneticisi Jon Gold “Google’ın önemli bir ortağı olan HMD Global, yeni ve güvenli yazılım deneyimine sahip olan çeşitli Android One cihazları portföyünü etkinleştirdi. HMD Global firmasıyla, firmanın Android 9 Pie ile piyasaya çıkacak olan ilk telefonu Nokia 8.1 üzerinde ortaklığımızı heyecanlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Android 9, yeni Dijital Denge özelliklerinin yanı sıra, Nokia 8.1’deki etkileşimleri akıllı ve basit deneyimlerle artırıyor” dedi.

Google Assistant yetenekleri Dual-Sight ile birleşiyor

Cihaz, telefonu daha akıllı ve hızlı hale getiren yapay zekayla güçlendirilmiş Android 9 Pie özellikleriyle geliyor. Yapay zeka ayrıca, siz telefonu kullandıkça davranışlarınıza uyum sağlayarak akıllı telefonunuzu zaman içerisinde daha da akıllı hale getiriyor. Uyarlamalı Pil (Adaptive Battery) özelliği, sık kullanılmayan uygulamaların pil kullanımını sınırlıyor ve Uygulama Hareketleri (App Actions) özelliğiyle de bir sonraki hareketinize daha hızlı geçebilesiniz diye ne yapacağınızı önceden tahmin ediyor. Bu özellikler, cihazınız işlevselliğini ve şimdiye kadarki tüm Android deneyiminizi daha modern bir hale getiriyor. Cihaz ayrıca Google Assistant’ın yeteneklerini Dual-Sight ile birleştiriyor. Bu sayede #Bothie fotoğraflarınızı ve videolarınızı çekmesini isteyebilir, hatta rahat ve kusursuz bir deneyim yaşamak için YouTube’da canlı akışa yönlendirmesini bile söyleyebilirsiniz.

Cihaz, Android One programında garanti edildiği gibi üç yıl boyunca aylık güvenlik yamaları ve iki büyük İşletim Sistemi güncellemesi alacak. Üstelik, Google Play koruması, mağazadaki 50 milyardan fazla uygulamayı her gün tarayıp telefonunuzu kötü amaçlı yazılımlardan koruyarak cihazı piyasadaki en güvenli telefon haline getirecek. Ayrıca, gün boyunca işlerinizi halletmenize yardımcı olan Google Assistant’ın yanı sıra ücretsiz kullanabileceğiniz sınırsız yüksek kaliteli fotoğraf depolama alanına sahip Google Fotoğraflar gibi yenilikçi hizmetlere de kolayca erişebileceksiniz. Cihaz, Google tarafından profesyoneller için en iyi seçenek olarak önerildiğini gösteren Android Kurumsal Girişim programının bir parçasıdır.

Etiketler: » » » »
Share
1742 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?