logo

Octopod, Artık Yoluna XPODA Olarak Devam Edecek

Türk yazılımcıları tarafından bundan 5 yıl önce geliştirilen, ‘yazılımın çılgın girişimi’ olarak tanımlanan Türkiye’nin ilk kod yazmadan yazılım geliştirme (No Code) platformu Octopod, 5. yılında hem Amerika yatırımından sonra Octopod’dan XPODA’ya dönüşümünü, hem de yeni geliştirdiği; Excel dosyası üzerinden birkaç tıklama ile dakikalar içerisinde iş uygulaması oluşturabilme özelliğini açıkladı.

Beş yıl süren Ar-Ge çalışması sonucunda 2016 yılında iş dünyası ile buluşan Octopod, Türkiye’nin genç nüfusunun yeteneklerine ve ilgisine güvenerek 5 yılda Octopod Akademi’de 1500’den fazla kişiye kod yazmadan yazılım geliştirme eğitimi verdi. 3000’den fazla öğrenciyi ise üniversitelerde ve liselerde eğiterek, dünya üzerinde gelişmekte olan No Code pazarına No Code geliştiricisi olarak eğitti.

Bundan 5 yıl önce Türk Yazılım Sektörü için çok çok yeni olan No Code yazılım geliştirmenin artılarının her geçen yıl daha fazla anlaşıldığına dikkat çeken Octopod Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Balo, Octopod’un 5 yılda aldığı yolu anlattı. Balo “5 yıl önce Türkiye’nin ilk No Code yazılım geliştirme platformu olarak çıktığımız yolda her geçen gün büyüyen gelişen bir platform olarak çalışmaya devam ediyoruz. Kurulduğumuz günden itibaren global bir marka olarak kendimizi konumlandırdık ve yurt dışı fırsatlarını değerlendirmek için çaba sarf ettik. 30’dan fazla iş ortağımızda, 200’den fazla müşteriye binlerce yazılım geliştirerek digital dönüşüm yolculuklarında onlara eşlik ettik” dedi.

Değişen ve büyüten Octopod, bundan sonra XPODA olarak devam edecek

2019 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde XPODA ismi ile yatırım yaparak global pazarda faaliyetlerine başladıklarını hatırlatan Şenol Balo “Globalleşme yolunda uluslararası firmaların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde No Code yazılım geliştirme platformumuza yeni özellikler ekleyerek bugünlere geldik. Kuruluşumuzun 5. yılında global pazarda daha fazla pay almak, satış ve pazarlama faaliyetlerimizi tek elden yönetmek için Türkiye’deki Octopod markamızı XPODA olarak değiştiriyoruz. Bundan sonra faaliyetlerimize XPODA Türkiye olarak devam edeceğiz” dedi.

XPODA ile “Datadan Yazılıma” dönemi

Hayata geçirilen marka isim değişiminin yanı sıra çok daha fazla insanın dünya çapında ‘’Citizen Developer-Kod yazmadan yazılım gelitirici’’ olarak tanımlanmasına, hiç kod yazmadan iş uygulaması geliştirmesine imkan tanıyan yeni özelliğini de açıkladı.

XPODA’nın yeni özelliğini anlatan Balo “İşletmelerin ihtiyaç duyduğu yazılımlara daha hızlı ulaşmasını sağlayacak bu yeni özelliğimizle birlikte, yazılımsız KOBİ kalmasın istiyor, daha az kod daha çok üretkenlik diyerek yeni bir dönemin açılışını yapıyoruz. ‘Datadan Yazılıma’ mottomuz ile Excel dosyalarından birkaç tıklama ile dakikalar içerisinde iş uygulaması oluşturulabilmesine imkan tanıyan yeni özelliğimiz ile iş dünyasına ve yazılım geliştiricilere ‘Excel’ini al da gel’ diyoruz dedi.

Etiketler: » »
Share
1989 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+2 = ?