logo

Office Free Uygulaması Uzaktan Çalışma Deneyimine Yeni Bir Boyut Kazandırıyor

Koç Holding, çalışanlara yönelik yenilikçi bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Koç Topluluğu çalışanlarının istedikleri gün, istedikleri yerden çalışabilmelerine olanak sağlayan Office Free aynı zamanda, İstanbul’dan Ankara’ya, Eskişehir’den Bursa’ya, Antalya’dan İzmir’e Türkiye’nin dört bir yanındaki 40’tan fazla Koç şirketinin ofislerini Topluluk çalışanlarının kullanımına açıyor.

Kişiselleştirilmiş hibrit bir çalışma deneyimi sunan Office Free uygulaması, Koç Topluluğu çalışanlarına kendi çalışma ortamlarını seçme ve kişiselleştirme imkânı da sağlıyor. Çalışanlar, işlerinin gerekliliklerine göre tercihine göre evden, kafeden, kendi ofislerinden veya isterlerse farklı bir Koç şirketinin ofisinden çalışabiliyorlar. Bu tercihlerini herhangi bir yönetici onay mekanizması olmadan, Office Free rezervasyon platformu üzerinden günlük, haftalık ya da aylık şekilde kolayca organize edebiliyorlar.

Çalışanlar istedikleri ofisten masa ve donanım tercihlerine kadar kişiselleştirebiliyor

Office Free uygulamasıyla birlikte çalışanlar, işlerinin gerekliliklerine göre uzaktan çalışacakları günleri kendileri belirlerken, uygun roller 5 güne kadar uzaktan çalışabiliyor. Ofisten çalışmak istedikleri günlerde, toplu taşımaya yakın ya da otoparkı olan, spor salonlu ofislerden, manzaralı masa, cam kenarı masa, çift monitörlü masa gibi en detay ihtiyaçlarına kadar seçim yaparak çalışacakları ofise karar verebiliyorlar. Toplamda 25’ten fazla şirketin farklı noktalarında 45 adet Office Free çalışma alanı bulunurken, bu sayının yurt dışındaki ofisleri de kapsayacak şekilde 100’ün üzerine çıkarılması hedefleniyor. Çalışanlar, Office Free platformu üzerinden aynı ekipte çalıştıkları arkadaşlarının çalışma planlarını görüntüleyebiliyor ve onlarla birlikte çalışmak, sosyalleşmek istediklerinde buna göre rezervasyon yapabiliyorlar. Uygulama kapsamında çalışanlara günlük öğle yemeği desteği ile aylık internet paketi de sağlanıyor. Önümüzdeki dönemde, Office Free platformu üzerinden servis, iş yeri hekimi, spor salonu, kuaför, otopark ve toplantı odası rezervasyonu gibi yeni özelliklerin de devreye alınması hedefleniyor.

Özgür Burak Akkol: “Dijitalleşmede attığımız adımlar, teknoloji ve inovasyon yatırımlarımız ve çevik çalışma modelini son birkaç yıldır aktif bir şekilde uygulamamız, bu alandaki adaptasyon hızımızı önemli ölçüde artırdı”

Koç Holding İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Başkanı Özgür Burak Akkol “Koç Topluluğu olarak çalışma arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlamak; bu ihtiyaçlara yönelik yenilikçi çözümler sunmak için birçok alanda çalışmalar yürütüyoruz. Uzaktan çalışmayı farklı şirketlerimizde uzun yıllardır deneyimliyorduk. Bu alandaki pratiklerimiz sayesinde, pandeminin en başında çalışma arkadaşlarımızı hızlıca uzaktan çalışmaya yönlendirdik. Dijitalleşmede attığımız adımlar, teknoloji ve inovasyon yatırımlarımız ve çevik çalışma modelini son birkaç yıldır aktif bir şekilde uygulamamız, bu alandaki adaptasyon hızımızı önemli ölçüde artırdı. Uzaktan çalışma deneyimini en üst seviyeye taşıyacak projeler geliştirmeyi de sürekli odağımızda tutuyoruz. Bu doğrultuda uygulamaya aldığımız Office Free ile çalışma arkadaşlarımız işlerinin gerekliliklerine göre uzaktan çalışacakları günleri kendileri belirliyor. Office Free ile çalışma arkadaşlarımıza uzaktan çalışma tercihlerini yapabilme özgürlüğünün yanı sıra, istedikleri herhangi bir şirket ofisinde çalışma imkânı da sağlayarak, alışılagelmiş hibrit çalışma modelinin ötesinde bir deneyim sunuyoruz. Hali hazırda 45 noktada ortak çalışma alanları oluşturduk. Bu sayıyı yurt dışı ofislerimizle birlikte 100’e çıkarmayı hedefliyoruz. Sadece Koç Topluluğu Spor Kulübü yerleşkemizde 3 adet Office Free alanımız var, bu lokasyona 2 ofis daha ekleyeceğiz” dedi.

Özgür Burak Akkol: “Future of Work vizyonumuzu destekleyen bu proje ile yüzde 70’inden fazlası genç kuşaktan oluşan çalışma arkadaşlarımıza ihtiyaç duydukları çalışma deneyimini sunuyoruz”

Projeyi hayata geçirmeden önce yaptıkları araştırmalardan da çarpıcı sonuçlar elde ettiklerini belirten Özgür Burak Akkol “Uzaktan çalışmayı deneyimleyen çalışma arkadaşlarımıza ve yöneticilerimize sorduğumuzda, çalışma verimliliği, motivasyon ve deneyim açısından iş yerinde çalışmaya kıyasla yüzde 80’in üzerinde bir memnuniyet söz konusu. Bununla birlikte, araştırmalara göre 2000’den sonra doğanların uzaktan çalışma isteği yüzde 80’in üzerinde. Bu istek bizim için son derece önemli çünkü Koç Topluluğu’ndaki 105 binin üzerindeki çalışma arkadaşlarımızın yaş ortalaması 36, Y ve Z jenerasyonu çalışan oranımız ise yüzde 74. Biz de tüm bu beklenti ve içgörüler doğrultusunda, Future of Work vizyonumuzu destekleyen bu proje ile yüzde 70’inden fazlası genç kuşaktan oluşan çalışma arkadaşlarımıza ihtiyaç duydukları çalışma deneyimini sunuyoruzdedi.

Etiketler: » »
Share
891 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+1 = ?