logo

“Öncü Kadınlarımız” Sergisi Sarıyer Belediyesi Ev Sahipliğinde Açıldı

Öncü Kadınlarımız Müze Resim Sergisi’nin 22.si 15 Ekim 2022 Cumartesi günü Sarıyer Belediyesi ev sahipliğinde açıldı. Küratör, Ressam Ülkü Cılızoğlu’nun konsept projesi olan sergide 36 ressamın 50 eseri bulunuyor.

11 yıl boyunca sergilendiği her ilde beğeniyle izlenen sergi bu kez İnternatıonal Busınessperson and Diplomats Unıon, Kozantik Gıda Ajans Organizasyon, İstanbul Sanat Magazin sponsorluğunda şık bir kokteyl ile açılışını gerçekleştirdi.

Öncü Kadınlarımız projesi, Türkiye tarihinde iz bırakmış öncü kadınları unutturmamak, yeni nesillerle tanıştırmak amacıyla kalıcı ve gezici müze olarak hazırlanmıştır. İlklere öncülük etmiş Cumhuriyet kadınları usta sanatçıların kişisel kurgularıyla ve özgün teknikleriyle resmedilerek ele alınmaktadırlar. Kahraman kadınlar, ilk meslek sahibi kadınlar, ilk sanatçı kadınlar, öyküleri izlenmeye Cumhuriyetimizin ilkleri tuvallerde görsel bir sunum oluşturmaktadır.

Sergiye Ayşe Erkan, Ayşe Delier, Aynur Yıldırım, Aysel Şener Erez, Ayten Akgürbüz, Arzu Yetiş Kocatepe, Ayten Durukan, Azniv Çoban, Aşupha Esen Altan, Başak Tiryakinakip, Belma Akdağ, Bensen Ünlüoğlu, Canan Arabacı, Cahide Topaloğlu, Ceyda Ildıroğlu, Dilek Mumcuoğlu, Dilek Çelik, Harika Ören, Kuzey Ulufer, Meliha Özer, Mine Özkul, Meryem Kılınç, Mine Arasan, Mine Bağ, Nadire Sönmez, Nilgün Karatopraklı, Nur Ulubil, Necla Aydın, Rezzan Tosun, Rahime Halide Soysal, Rahime Dizdaroğlu, Öznur Kesler, Simay Bodur, Sevcan Birgören, Ülkü Cılızoğlu ve Ziya Yılmaz eserleriyle katıldı.

Basın Danışmanlığını Harika Ören, Organizasyon Danışmanlığını Mert Kocatepe’nin yaptığı 22. Öncü Kadınlarımız sergisi Sarıyer Belediyesi Maslak Hizmet Binası’nda 30 Ekim akşamına kadar gezilebilir.

Etiketler: » »
Share
475 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+5 = ?