logo

ONE AKARETLER Sanatseverlere Kapılarını Açtı

İstanbul’un önde gelen kültür sanat merkezlerinden Akaretler; yeni yıla bağımsız sanatçılar ile giriyor. Bilgili Holding ev sahipliğinde düzenlenen ve bağımsız sanatçıları desteklemek için oluşturulan yeni sanat etkinliği ONE AKARETLER, 27 bağımsız sanatçı, yaklaşık 140 sanateseri ve 3 sanat inisiyatifi ile 20 Aralık 2021 – 5 Ocak 2022 tarihleri arasında Akaretler No: 37-39’da sanatseverler ile buluşuyor.

ONE AKARETLER ile bağımsız sanatçıları desteklemek için yeni bir platform oluşturmayı hedefleyen Bilgili Holding, yeni yıl ruhu ile sanatı harmanlayarak izleyicilere keyifli bir deneyim yaşatıyor. Begüm Güney’in küratörlüğünü üstlendiği seçkide farklı disiplinlerde eserleri sanatseverler ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.

Bilgili Holding Ceo’su Sinan Temo, yeni sanat etkinliğiyle ilgili olarak “Pandemiyle sanatsal üretimlerin izleyiciye iletimi ve buna bağlı olarak sanat endüstrisi içindeki devinimi şekil değiştirdi. Sanatta dijitalleşmenin olumlu etkilerine karşın, sanatın izleyiciyle birebirde kurduğu bağ negatif etkilendi. Özellikle geleneksel malzemeyle çalışan sanatçılar dijital ortamda, izleyici ile yeni medya alanında üretim yapan sanatçılar kadar yoğun ve etkin bir etkileşime giremedi. Ayrıca dijital ya da geleneksel malzeme fark etmeksizin üretimin her alanında, hepimiz için bir sanat eseriyle karşı karşıya kalmanın yarattığı etki de bambaşka. Dolayısıyla ONE AKARETLER, şehrin tam ortasında bağımsız sanatçılar, sanat izleyicileri ve koleksiyonerler ile buluşmak için bir alan açıyor. Arkasındaki fikir hepimiz için zorlu geçen bu iki yılın ardından, tekrar sanatla bir araya gelirken aslında birlikte ‘bir olmak’ ile doğdu. Bilgili Holding olarak, bu bizim için de bir adım olacak. Bu gibi bir çok referansla doğan ONE AKARETLER pandemi sırasında ve sonrasında özellikle galeri temsiliyeti olmayan veya herhangi bir kurum tarafından desteklenmeyen bağımsız sanatçılar ve sanat inisiyatifleri için bir platform olarak kuruldu. Bu gibi etkinliklerin çoğalması toplumun sanata olan bakışını geliştirirken, bağımsız kurumlar ve küratörlerle de tüm endüstrinin gelişimi için katkı sağlayacaktır. Akaretler’in kültürel mirasıyla birlikte, Bilgili Holding olarak ONE AKARETLER’i hayata geçirmek, bağımsız sanatçılara ve inisiyatiflere platform sağlamak yeni yılı karşılarken mutluluk verici” dedi.

ONE AKARETLER Katılan Bağımsız Sanatçılar ve Sanat İnisiyatifleri

Şahsenem Altıparmak, Oğulcan Arslan, Şeyma Barut, Duygu Deniz Bilgin, Yılmaz Bulut, Yağmur Çalış, Güneş Çınar, Volkan Dinçer, Yağmur Doğan, Bawer Doğanay, Delal Eken, Reach Geblo, Songül Girgin, Dilara Göl, Yekatryna Grygorenko, Zeynep Tunçel Kahyaoğlu, Serhat Kır, Pınar Marul, Gözde Mulla, Emrullah Örünklü, Muaz Özden, Aşir Can Turuthan, Deniz Varlı, Nergiz Yeşil, Gülnihal Yıldız, Pınar Yılmaz

Sanat İnisiyatifleri: Are Projects, Noks Art Space, Israil Indie Photography Group Gallery

ONE AKARETLER Ziyaret Detayları

Ziyaret Günleri: 20 Aralık – 5 Ocak (1 Ocak 2022 ONE AKARETLER kapalı olacaktır)

Ziyaret Saatleri: 11:00-19:00 (31 Aralık saat: 11:00-16:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir)

Mekan: Akaretler No: 37-39

T.C Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 önlem ve tedbirleri kapsamındaki 20.08.2021 tarihli genelgesine göre sanat etkinlikleri dahil olmak üzere etkinlik girişlerindeki tüm kapılarda HES kodu üzerinden ziyaretçilerin aşılı / geçirilmiş hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış PCR testi sorgulaması yapılacak. Etkinlikte, alan girişinde ve içerisinde maske takılması zorunludur.

www.akaretler.com.tr

Etiketler: » »
Share
2709 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+10 = ?