logo

OpenStack Days Istanbul 2016 Konferansı Başlıyor

mh_openstack_konferansi

Bulut Bilişim Sektörünün Öncü Firmaları OpenStack Days Istanbul 2016 Konferasında Bulusuyor !

Bulut Teknolojileri konusunda kapsamlı ve güvenilir çözümler sunan birçok firma ve bu  teknolojilerle işletmelerine katma değer sağlayan birçok kullanıcı bu konferansta bir araya gelecek.

Özgür yazılımcıların harika fikirleri hayat bulmaya devam ediyor ve biz hayranlık içerisinde inanılmaz bir hızla gelişen, büyüyen bu açık kaynak uygulamaları ve uygulamalardan motive olan kullanıcı gruplarının başarılarını izliyoruz. Son yıllarda bu özgür yazılımların başında gelen Openstack bilişim dünyasının düşüncelerini temelinden sarstı ve dev adımlarla dünyanın dört bir yanında başarı hikayeleri haline geldi.

Bu başarı hikayelerini ve Openstack çözümlerini önemli konuşmacılardan dinlediğimiz  Openstack Summit araciligi ile her yıl 400 den fazla şirketin en üst düzey yetkilileri ile yazılımcıları, IT yöneticileri bir araya geliyor. Bununla birlikte her ülke Openstack Days kullanıcı grubu bu konuya öncülük eden firmaların  sponsorluğunda  bulut bilişim bulut entegre yazılımlar, SDN, NFV gibi konularda bilişim dünyasını bilinçlendirmek üzere Openstack Days konferansını düzenlemektedirler.

Ülkemizde Openstack ile ilgili aylık toplantılar düzenleyen Openstack Türkiye grubu bu sene 2. Kez  31 Mayıs 2016’da Openstack Days İstanbul etkinliğini düzenleyerek, bulut dünyasındaki gelişmeleri bilişim sektöründeki birçok katılımcıya aktaracaklar.

Peki OpenStack bulut bilişim altyapısı nedir? OpenStack, NASA ve Rackspace Cloud tarafından geliştirilmeye başlanmış, bulut bilişim altyapısıdır Daha teknik bilgi sahibi olan bilişimcilerin akıllarında hızlıca canlandırabileceği fakat birçok kişinin uzun sure düşünüp tam anlamıyla canlandıramayacağı bir yazılımdır. Uzun sure orkestrasyon yazılım mı yoksa bulut uygulamaları için yardımcı araç mı diye düşündüren bir konudur.

Openstack bilişim dünyasında yeni yeni duymaya basladığımız birçok tanımdan en önemlisini sistem odamıza, uygulamalarımıza  yani bilişim dünyasına kazandırmaktadır. Bunlardan bazılarını sayarsak SDN, NFV, SDWAN gibi Openstack de Cloud Operating System (Bulut İşletim sistemi) olarak bu zamana kadarki bütün ezberlerimizi bozmak için bilişim dünyası da çabucak yerini almıştır.

Bulut işletim sistemi neden bu kadar önemlidir diye düşünenler muhakkak olacaktır fakat günümüzde büyük veri işleme ihtiyaçları her geçen gün artmakta insanlar inanılmaz kaynaklar ayırarak çözüm aramaktadır. IOT (Internet Of Things) veya Şeylerin İnternetinin hayatımıza girmesiyle beraber bu ihtiyaçlara cevap verecek Özel veya Genel Bulut sistemleri arayışları hızlanmıştır. Dağıtık hesaplama sistemlerine ihtiyaç bulut işletim sistemlerinin ve bunların başında Openstack’in hayat bulmasının temelini oluşturmuştur. Bu yüzden Openstack AMD, Intel, Canonical, SUSE, Red Hat, Dell, HP, IBM, Vmware, Oracle ve Yahoo! gibi yaklaşık 400’den fazla şirketin ve Dünya genelinde binlerce özgür yazılım konusunda istekli yazılımcıların içerisinde olmak için yarıştığı ve bu şirketlerin kendi sistemlerine entegre edebilmek için kod geliştirdikleri bir sistem haline gelmiştir.

Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu olmak üzere birçok gelişmiş ülkede gerçekleşen OpenStack Days için kayıt yaptırmayı unutmayın.

Detaylar için www.openstackdaysistanbul.com sitesinden bilgi alabilirsiniz.

 

Etiketler: » »
Share
2480 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+8 = ?