logo

Panasonic, Sese Duyarlı PTZ Kamera Kontrol Sistemini Tanıttı

Sese duyarlı kamera takibi çözümünü sunan Panasonic, PTZ kameralarını piyasaya sürerek AV kaydında önemli değişiklikler gerçekleştirmeye devam ediyor. Sese duyarlı takipte Sennheiser mikrofonlarını kullanan PTZ kameraları, sesin geldiği farklı konuşmacılara otomatik olarak odaklanıyor.

Çevrimiçi konferanslar, eğitim kursları veya derslerde; örneğin salondan soru sorulduğunda veya konferansta yeni bir konuşmacı söz aldığında, otomatik ve yumuşak bir hareketle dönen kamerası sayesinde bu sistem, ideal çözümler sunuyor.

Sistem, bu ideal çözümü sunmak için Panasonic PTZ kameraları ile Sennheiser’in TeamConnect Ceiling 2 mikrofonlarını kullanıyor. Sistem, ağ üzerinden bağlanılan bir kontrol cihazıyla merkezi olarak kumanda ediliyor. Panasonic, geliştirdiği bu çözümü halihazırda kendi Avrupa Ticari Çözüm Merkezi’nde (BSC) kullanıyor. Esas olarak Creston medya kontrol sistemi ile birlikte kullanılıyor ancak diğer uyumlu kontrol sistemleriyle de uyumluluğu bulunuyor.

Hareket ve sese duyarlı akıllı takip özellikleri birbirini tamamlıyor

Geniş bir yelpazedeki yeni olanaklara kapı açan sese duyarlı takip özelliği, Panasonic’in mevcut otomatik hareket takip ve isteğe bağlı yüz takip yazılımıyla (AW-SF100/AW-SF200) birlikte kullanılabiliyor. Örneğin bir konferanstaki ana konuşmacı otomatik takipli PTZ kamerasıyla kaydedilirken diğer katılımcıların konuşmaları ise sese duyarlı takip özelliği sayesinde ikinci bir kamerayla çekilebiliyor. Yapılan ayarlar tek tek ön ayarlar olarak kaydedilebiliyor. Örneğin, belli kişilere öncelik verilerek kameranın izleyiciler arasındaki konuşmalara istenmeyen şekilde dönmesi engellenebiliyor. AV kayıt programına yaka mikrofonları da dahil edilebiliyor ve gerektiği şekilde önceliklendirme yapılabiliyor. PTZ kamerası için kısa bir gecikme ayarlanıp kameranın sadece uzunca bir ses sinyaline dönmesi de sağlanabiliyor.

Konuşmacılar konularına daha rahat odaklanıyor

Konuşmacılar söz konusu olduğunda Panasonic ve Sennheiser bileşenlerinin ürettiği AV çözümü, ihtiyaçlara daha iyi yanıt veriyor. Konuşmacıların teknik konularda bilgili olmasına gerek olmadığı gibi kamera operatörüne veya ses/görüntü teknisyenine olan ihtiyaç da ortadan kalkıyor. Konuşmacılar bu sayede sadece konuşmalarına odaklanırken konuşmaları otomatik olarak kaydediliyor. Böylece kaynaklar verimli şekilde kullanılıyor ve yatırımın karşılığı rahatlıkla alınıyor.

Mikrofonda ve medya kontrol cihazlarında seçimlerini Panasonic PTZ kameraları ile Sennheiser mikrofondan yana yapan şirketler, bu çözümden en iyi şekilde yararlanıyor. Odanın genişliğine ve kullanımına bağlı olarak sisteme diğer başka kamera ve mikrofonlar da eklenebiliyor. Sennheiser TTC2 mikrofonu, 60 m²’lik bir salonu kapsayarak etkili bir işlevsellik sunuyor. Daha büyük salonlarda birden fazla mikrofon kullanılıyor.

Panasonic MEBD ve DSC İş Birimleri, Yeni İş ve Pazar Geliştirme Müdürü Guilhem Krier “Gelinen aşamada yüksek kaliteli ve otomatik AV formatlarına büyük bir ihtiyaç var. Yönetim kurulu üyeleri ve siyasetçiler, iş yeri toplantılarında veya basın toplantılarında çevrimiçi formatları kullanıyor. Aynı şekilde okullarda ve üniversitelerde de dijital eğitim veriliyor. PTZ kameralarımızın sese duyarlı kontrolü otomasyona bir derinlik kazandırırken, daha rahat bir kullanım olanağı da sunuyor. Bunların ikisi de büyük bir avantaj” dedi.

Panasonic Satış Mühendisliği Müdürü Marco Schulz “Çevrimiçi konferanslar için salon/oda hazırlığı yapan şirket ve kuruluşların sayısı giderek artıyor. Yüksek kaliteli AV oturumlarının avantajları, gelecekte de hayatımızı etkileyecek. Uzmanlar hibrit çözümlerden söz ediyor. Başka bir ifadeyle, fiziki katılımlı konferansların yerini kalıcı olarak çevrimiçi toplantıların almasından bahsediliyor” dedi.

Panasonic’in otomatik takip özelliğine sahip PTZ kameraları hakkında daha fazla bilgi için: business.panasonic.com.tr/professional-camera/urnler/proav-serimize-ho-geldiniz/robot-kamera-sistemleri

Etiketler: » » » »
Share
1644 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+4 = ?