logo

Panasonic, Toughpad FZ-M1 Tableti Tanıttı

Panasonic, Intel RealSense 3 boyutlu kamera entegre edilmiş, tamamıyla sağlamlaştırılmış ve hareket halindeyken 3 boyutlu ölçüm ve işlem için tasarlanan Panasonic Toughpad FZ-M1 tabletini tanıttı. Almanya’da gerçekleşen Hannover Messe’de duyurulan çözüm, depo alanı optimizasyonu, tesis ve varlıkların bakımı, sağlık hizmetlerinde yaralanmalar ve suç mahali görüntülemeleri ve sigorta talebi fotoğrafları gibi geniş kapsamlı sektörel uygulamalarda kullanıma uygun.

Toughpad FZ-M1, Windows Temelli Sağlamlaştırılmış Tablet

Intel RealSense D410 kameraya sahip kullanışlı 7 inç cihaz, Windows temelli sağlamlaştırılmış bir tablet olup, saha çalışanlarının 3 boyutlu ölçümleri anında çekip işlemelerine ve bu görüntüyü diğer uygulamalarda kullanmalarına imkan tanıyor.

Çözüm halihazırda, dünya çapında sağlık hizmetleri uzmanları tarafından yaraların ve Dekübitüs Ülseri’nin (yatak yarası) iyileşmesini ölçmek ve gözlemlemek için kullanılıyor. 3 boyutlu kamera ve uzman uygulamaları, yaraların 3 boyutlu resmini ve ölçümlerini oluşturmak için hızlıca kullanılabiliyor. Bu yaklaşım, geleneksel yöntemlerle kıyaslandığında daha hızlı ve kesin olarak ön plana çıkarken daha fazla hemşire ve klinik tedavi uzmanları tarafından kullanılabiliyor.

Çözüm, merdivene tırmanmaya gerek kalmadan köprülerdeki ve binalardaki çatlakların fotoğrafını ve ölçülerini oluşturmak için varlık yönetimi ve bakım alanlarında da kullanılabiliyor. Aynı zamanda boru hatları gibi yapıların fotoğraflarını çekmek için de kullanılabiliyor. Böylece bu fotoğraflar, bakım raporlarında ve onarımlarda ek olarak sunulabiliyor.

Lojistik sektöründe ise yük ve kargoların ölçülerini hızlı ve doğru olarak belirlemek için kullanılabiliyor. Böylece depolama alanı ve yükleyen araçlar daha iyi optimize edilebiliyor.

Hukuki yaptırım ve sigorta sektöründe de cihaz, analiz ve hasar tespiti amacıyla olay yeri görüntüleri ve araba kazalarının hatasız fotoğraflarını çekmek için kullanılabiliyor.

Çevre koşullarına ve netliğe bağlı olarak Intel RealSense kameranın menzili 16 cm’den 10 m’ye kadar artabiliyor. Açık hava kullanımlarına uygun olan kamera, 1280×720 görüntü çözünürlüğüne de sahip. Intel RealSense‘li cihaz aynı zamanda kurumun belirli isteklerine göre uyarlanabiliyor. Cihaz satın alındığı sırada kamera, barkod okuyucu, termal kamera, kablolu LAN, sağlamlaştırılmış LAN, seri port ve USB 2.0 gibi seçeneklerle birlikte yapılandırılabiliyor.

Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler Pazarlama Genel Müdürü Jan Kaempfer “Mobil işgücünün üretkenliğini en yüksek seviyeye çıkarmak için kurumların yapılandırılabilen ve farklı çalışanların belirli ihtiyaçlarını karşılayabilen mobil bilişim cihazlarına ihtiyacı var. Yakın zamanda piyasaya sürdüğümüz termal kameralı sağlamlaştırılmış tablet gibi Intel RealSense’li Panasonic FZ-M1 tableti de belirli kullanıcıları göz önünde bulundurarak tasarlandı” dedi.

Intel RealSense Group Genel Müdürü Sagi Ben Moshe “Panasonic’in, yeni nesil derin teknolojimizle donatılmış tabletiyle Intel RealSense görüntü işlemcileri olan D4 ve D410 Derinlik Modülünün birleşimi, doğru ve kullanılabilir 3 boyutlu kutu ölçümüne ihtiyaç duyan mobil işçiler için en ideal mobil bilişim cihazını yaratıyor” dedi.

Cihazdaki Windows 10 Pro işletim sistemi ve 6. nesil Intel Core işlemcisi, birçok işi aynı anda yürütebilen, yüksek performanslı çalışma imkanı sunuyor. Saha çalışanları için cihazda 20 saat seçeneğine sahip 9 saatlik batarya ömrü ve cihazı kapatmadan batarya değiştirme imkanı bulunuyor. Güneş ışığında okunabilen ekranı, stylus kalem ve eldiven varken bile dokunarak kullanılabiliyor. Tamamıyla sağlamlaştırılmış olması ve fansız tasarımı, 180 cm’ye kadar varan yüksekliklerden düşmeye dayanıklı ve IP65 derecesine sahip olmasının yanı sıra cebe sığacak kadar hafif olduğu anlamına da geliyor.

RealSense hakkında daha fazla bilgi için: www.realsense.intel.com

Etiketler: » » » »
Share
1793 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+9 = ?