logo

Panteon’a Yeni Geliştireceği Strateji Oyunu İçin 10 Milyon Dolarlık Fon

Panteon Kurucu Ortağı Ufuk Şahin

Panteon; 4X türündeki yeni mobil strateji oyununu finanse etme sürecinde Teknasyon’un Kurucu Ortakları Mustafa Vardalı, Burak Sağlık ve Mustafa Sevinç’ten 10 milyon dolarlık fon sağladı. Topladığı bu fonla ekibini genişletip geliştireceği strateji oyunu için yeni bir ekip kuracak olan Panteon, eş zamanlı olarak ayrı bir ekiple Hyper Casual oyunlar geliştirmeye devam edecek.

2020 yılında 3 kat büyüyen Panteon; 50 milyondan fazla indirilerek dünya listelerinde başarılı bir yer edinen Home Restoration başta olmak üzere, 100 milyondan fazla oyuncuya ulaştırdığı başarılı Hyper Casual oyunları ile tanınıyor. Panteon’un Kurucu Ortağı Ufuk Şahin’in Türkiye’nin ilk browser tabanlı strateji oyunu olan Savasim (2004) ile ODS (2006) ve Son Savaş (2008) gibi çok kişinin katılarak oynadığı strateji oyunları üzerine başarılı tecrübeleri bulunuyor.

Panteon’un, sağladığı fonla geliştirileceği yeni oyun 4X strateji türünde olacak

Geçmişte çok popüler olan browser tabanlı strateji oyunları, mobil cihazların yaygınlaşması ve güçlenmesiyle yerini günümüzdeki mobil 4X strateji oyunlarına bırakmış durumda. 2020 yılı verilerine göre; Mid Core oyun pazarının üçte birini oluşturan bu oyunlar, geçtiğimiz seneye göre yüzde 31 büyüme gösterdi. Hyper Casual türüyle oyun dünyasıyla tanışan kitlenin, yaş aldıkça 4X strateji türlerini tercih etmeye başlaması bunda önemli bir rol oynuyor. Bu türdeki güncel oyunlarda, oyuncular kendi şehirlerini ve ordularını kurup karşılarına çıkan on binlerce oyuncu ile savaşarak kendi krallıklarını kurmaya çalışıyor. Rise of Kingdoms ve State of Survival gibi başarılı örneklerin yer aldığı türde rekabet her geçen gün daha da artıyor.

Panteon Kurucu Ortağı Ufuk Şahin, geliştirecekleri yeni oyun ve sağladıkları fon ile ilgili olarak “4X strateji türünde geliştireceğimiz yeni oyun için çok heyecanlıyız. Oyunun hikâyesi mitolojik ögelerle desteklenecek ve Orta Çağ’da geçecek. Başlangıçta 3 krallık ve 20’den fazla kahramanın yer alacağı oyunumuza zamanla yeni krallıklar ve kahramanlar eklenecek. İlk versiyonunu 2 yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz oyunumuzun 42 kişilik tecrübeli ekibinde dünyanın en başarılı 10 4X strateji oyunundan birinin Lead Game Designer’ı da yer alacak. Bununla birlikte oyunun bazı sanatsal içeriklerini yurt dışındaki stüdyolarla kurulacak iş birlikleri çerçevesinde üreteceğiz. Oyun test aşamasındayken; Teknasyon’dan aldığımız 10 milyon dolarlık fonun yanı sıra oyunun pazarlaması için 20 milyon dolarlık ek bir fon toplayacağız ve toplam proje bütçesini 30 milyon dolara çıkaracağız. Projeye başlamak için 6 aylık bir hazırlık süremiz bulunuyor. Bu süreçte isimlerinin böyle bir projede yer almasını isteyen yetenekli ve tecrübeli yeni ekip arkadaşlarına da ihtiyacımız olacak” dedi.

Panteon ekibine katılıp 4X strateji türünde oyun geliştirmek isteyenler, Panteon’un internet sitesinden başvurularını kolaylıkla yapabilirler.

Etiketler: » » » » » »
Share
1300 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+9 = ?