logo

“Paris COP21 Konferansı’nın Ekonomik Etkileri” Masaya Yatırıldı

mh_egd_ekonomik_etkiler

Ekonomi Gazetecileri Derneği  (EGD) tarafından organize edilen “Paris COP21 Konferansı’nın ekonomik etkileri” konulu yuvarlak masa toplantısı Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği evsahipliğinde ekonomi gazetecilerinin, akademisyenlerin ve şirket temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak, hoşgeldin konuşmasını gerçekleştirdi. İklimlendirme ile ilgili yeni bir çalışma başlattıklarını söyleyen Toprak “Bu çalışma da aslında bizim yaptığımız herşeyin bir haber portalında biraraya gelmesi anlamına gelecek. İklimekonomisi.org’dan bundan sonra Türkiye ve dünyada elimizden geldiği kadar sizlerinde katkılarıyla yapılan tüm çalışmaları Türkçe, İngilizce olarak bulundurmuş olacağız. Bu önemli bir gelişme. Bütün çalışmaların, yazıların, haberlerin bir arada olması gibi bir hedef var burada. İnşallah başarılı oluruz, kurultay gibi bunuda yıllarca sürdürürüz diye düşünüyorum” dedi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak’ın konuşmasının ardından Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Özkadı söz aldı. İklim değişikliği hakkında bilgi aktaran Özkadı, Paris’te ki anlaşmanın umut verici olduğunu söyledi. Özkadı, iklim değişikliği konusunun sadece devlet/kamu eline bırakılamayacağını, suyun olmadığı yerde başka birşeyin tartışılmasının mümkün olmadığını, Suriye’deki bu olayların 2006 yılındaki susuzluk sebebiyle başladığını anlattı. Özkadı’nın ardından katılımcılar Paris COP21 Konferansı ile ilgili görüşlerini aktardı.

Etiketler: » » » »
Share
2674 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+1 = ?