logo

PART Gallery, Hikmet Çetinkaya’nın “Unutma” Sergisi İle Açıldı

1976 yılında fırçayı eline aldığı ilk andan itibaren dolu dolu geçen 41 yılında Avrupa ve Amerika’nın önemli şehirlerinde katıldığı solo ve karma sergiler, sempozyumlar ve projelerle Türkiye’nin adını eşsiz eserleriyle okyanus ötesine duyuran Ressam Hikmet Çetinkaya’nın 126. kişisel sergisi “Unutma”, Ressam Pınar Kanber’in Kurucusu & Küratörü olduğu Part Gallery tarafından 7 Nisan – 11 Mayıs 2017 tarihleri arasında Bostancı Dedeman Hotel’de gerçekleşiyor.

7 Nisan’da düzenlenen kokteyl ile açılan sergide Hikmet Çetinkaya’nın canlı performans sergileyerek yaptığı eser, Rahmi Cöğendez’in sunumuyla yapılan müzayedede açık artırmayla satışa sunuldu. Eserin geliri Otizm Güçlü Aile Derneği’ne (OGAD) bağışlandı.

Sanat hayatının büyük bir bölümünü gelinciklere vakfeden Hikmet Çetinkaya, kendisine ilham veren naif çiçeğin hikâyesiyle ilgili olarak “Gelincik insan ömrü gibidir. Dünü vardır yaşamıştır, bugünü vardır yaşıyordur ama yarını belli değildir, yarını yoktur. Herşey bugün içinde bulunduğumuz an’dır. Nefes almanın, birşeyi yiyebilmenin, görebilmenin, huzurlu bir uykudan sonra heyecanla uyanabilmenin keyfini yaşamalıyız. Çünkü yarın tüm bunlar olmayabilir. Herşeyin olduğu gibi bazı şeylerinde sonu vardır. Son yediğimiz yemek, son giydiğimiz giysi, son kez baktığımız insan, kim derseniz…. Bu sonlar gelmeden yaşamımızdaki zenginliklerin farkına varalım. Biz her nedense bir organımızı, sevdiğimiz kişiyi, bir eşyamızı kaybedince onun değerini anlıyoruz. Önemli olan ona sahipken, değerini, kıymetini bilmektir. Gelincik değer bilmektir, Kadir, kıymet bilmektir, Unutmamaktır, Sevmektir, Hatırlamaktır, Gelincik yürek saflığı, temizliğidir, Güzel görmektir, Benim gelinciğe borcum var…” dedi.

Adres: Altıntepe Mah. Değirmenyolu Cad. No: 39/B    Bostancı – Ataşehir / İstanbul

Etiketler: » » » » » »
Share
3549 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+9 = ?