logo

Pegasus’dan Çaocuklara Yaratıcılıklarını Arttırma Fırsatı

mh_pegasus_gorsel

Pegasus Hava Yolları, Türkiye’nin en genç uçaklarından oluşan filosuna yeni katılan uçaklarına Pegasus Aile Bireyleri’nin son doğan kız çocuklarının isimlerini verme geleneğini, 2011 yılından beri “Dünyanın En Güzel Hediyesi” kampanyasıyla misafirleriyle paylaşıyor. Bu yıl, içeriği kız çocukları için unutulmayacak bir sürprizle zenginleştirilen kampanya 8 Eylül 2014 tarihine kadar devam ediyor.

Kampanya içeriğine 3-10 yaşları arasındaki kız çocukları için “Hayalindeki Tatil” temalı bir resim yarışması ekleyen Pegasus, 2015 yılının Mart ayında filosuna katılacak olan Boeing 737-800 uçağını jüri değerlendirmesi sonucunda kazanan resim ile giydirirken, yeni uçak, ismini de resmi yapan minikten alacak. “Pegasus’un yeni uçağıyla benim kızımın hayalindeki tatil gökyüzünde dolaşsın” diyen misafirler, kız çocuklarının çizeceği resmi www.dunyaninenguzelhediyesi.com‘a yükleyerek kampanyaya katılabilir.

Yarışmaya katılan resimleri değerlendirerek en özgün resmi seçecek olan jüride de başrolde kız çocukları yer alıyor. Jüri, Pegasus’un filosunda bulunan uçaklara ismini vermiş Pegasus Aile Bireyleri’nin kız çocukları ile geçmiş yıllarda “Dünyanın En Güzel Hediyesi” kampanyası talihlilerinden oluşuyor. Jüriye, kampanyaya yeni kurgusu dahil tüm hazırlık sürecinde danışmanlık yapan Gelişim Uzmanı Psikolog Sinem Olcay Kademoğlu eşlik ediyor.

 Kademoğlu: “Dünyanın En Güzel Hediyesi”, çocuklara yaratıcılıklarını artırma ve kendilerini özgürce ifade etme fırsatı sunuyor 

Resim ve benzeri sanat dallarının, çocukların yaratıcı yanlarını beslediğini vurgulayan Gelişim Uzmanı Psikolog Sinem Olcay Kademoğlu “Çocuklara kendilerini özgürce ifade etme fırsatı tanıyan aktiviteler, çocukların sosyal ve duygusal açıdan sağlıklı bireyler olabilmeleri için oldukça önemli. Özellikle çocukların yaratıcı yanlarını serbestçe kullanma imkanı veren resim gibi sanatsal faaliyetler; çocukların duygusal dengelerinin ve düşünme becerilerinin gelişimini destekliyor. Ayrıca sosyal uyumlarının artması açısından da büyük önem taşıyor. ‘Dünyanın En Güzel Hediyesi’ kampanyası bu anlamda, çocuklara özgürce resim yapabilecekleri bir alan sunuyor. Yarışma sonunda kendi çizdiği resmi yepyeni bir uçağın üzerinde görme hayali de çocuğun yaratıcılık ve kendini ifade etme konusundaki motivasyonunu yükselten bir unsur. Bunlara ek olarak, jüri değerlendirmesinin de çocuklar tarafından yapılacak olması, yarışmanın nihai hedefi olan çocukların hayallerinin, istek ve heyecanlarının ortaya çıkarılmasına olanak sağlıyor” dedi. Yarışma temasını belirlerken “hayalindeki tatil’ gibi keyifli ve eğlenceli bir konunun seçilmesinin katılımı olumlu etkileyeceğini göz önünde bulundurduklarını belirten Kademoğlu “Tatil dönemleri, ailelerin bir arada vakit geçirdikleri, hem ebeveynlerin hem de çocukların kendilerini en keyifli ve rahat hissettikleri zamanlardır. Buradan yola çıkarak resim yarışması için belirlenen ‘hayalindeki tatil’ teması, çocukların tatil gibi keyifli bir konuyu ebeveynleriyle konuşmalarına ve yaratıcı fikirlerini resme dönüştürmelerine yardımcı olacak. Yarışmaya katılan tüm kız çocuklarına hayallerindeki tatili; renkler, figürler ve fikirler bakımından gerçek hayatın sınırlarına takılmadan, içlerinden geldiği gibi çizmelerini ve en özgür yanlarını ortaya koymalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Etiketler: » »
Share
3367 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+6 = ?