logo

Penta Teknoloji, SoftLayer’ın Dağıtım Haklarını Aldı

mh_penta_teknoloji_ibm_softlayer

Penta Teknoloji, IBM Softlayer’ın yetkili dağıtıcısı olduğunu duyurdu. IBM ile mevcut dağıtıcılık anlaşmasının yanına şirketin “Hizmet olarak Altyapı” (IaaS) çözümü SoftLayer’ın dağıtıcılığını da ekleyen Penta Teknoloji, SoftLayer bulut hizmetlerini iş ortakları aracılığı ile pazarlayabilir duruma geldi.

Penta Teknoloji Genel Müdürü Mürsel Özçelik, IBM Softlayer dağıtıcılık anlaşması ile ilgili olarak “BT pazarında, bulut bilişimin kişisel ve kurumsal kullanımının her geçen gün arttığı bir dönüşüme tanıklık ediyoruz. Penta Teknoloji olarak bulut temelli teknolojilere ve dijitalleşmeye yaptığımız yatırımlara bir yenisini daha ekleyerek IBM’in bulut altyapı çözümü SoftLayer’ın dağıtım haklarını almış bulunuyoruz.  SoftLayer’ın tüm sektör ve ölçekteki kurumlara bayi kanalımız ile satışının yanı sıra bayilerimizin destek ihtiyacına da cevap verecek bir organizasyon oluşturduk. Bu doğrultuda, IBM SoftLayer’ın  Penta Teknoloji’nin gücü ile Türkiye’deki her ölçekteki işletmeye gireceğine inanıyoruz” dedi.

IBM tarafından 2013 yılında satın alınan SoftLayer, bugün ABD, Asya ve Avrupa’da yer alan 46 veri merkezindeki yaygın küresel bulut platformu ile 20 binin üzerindeki müşterisine bulut merkezli, yoğun performanslı mobil, sosyal medya, oyun ve analitik uygulamalar için altyapı sunuyor.

İmzalanan Softlayer yetkili dağıtıcılık anlaşmasıyla bulut temelli çözüm ve hizmetler stratejisi doğrultusunda özellikle son yıllarda yapmış olduğu yatırımlara bir yenisini daha ekleyen Penta Teknoloji, katma değerli satış öncesi ve sonrası hizmetlerinin yanı sıra yaygın bayi ağı sayesinde SoftLayer altyapı hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştıracak.

www.penta.com.tr

Etiketler: » » » »
Share
2576 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?