logo

Perform ve Galatasaray Arasında Sponsorluk Anlaşması

mh_perform_galatasaray

Perform Türkiye ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Emre Uğurlu, Galatasaray Spor Kulübü Genel Sekreter ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İşbecer

Galatasaray Spor Kulübü, Perform ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Opta verilerinin hem takım hem de taraftar bazında kullanımını da içeren anlaşma, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Anlaşma ayrıca, Galatasaray’ı tıpkı Bayern Münih gibi, tüm dünyanın takip ettiği futbol sitesi Goal’ün içerik ortağı yapıyor.

Türkiye’nin tek 4 yıldızlı takımı, 2014–2015 Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Galatasaray’ın Dijital Medya ve İçerik Sponsoru bu alanda dünyanın en büyüğü konumunda bulunan Perform oldu. Galatasaray ve Perform’un ortak vizyonunu yansıtan 3,5 yıllık anlaşma, alanında ilk olma özelliğini taşıyor.

29 Ocak 2016 tarihinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı’nda düzenlenen basın toplantısı ve imza törenine Galatasaray Spor Kulübü adına Genel Sekreter ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İşbecer, Perform’u temsilen ise Türkiye ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Emre Uğurlu katıldı.

Galatasaray Spor Kulübü Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İşbecer, “Galatasaray, Türkiye’de ilk’lerin ve en’lerin kulübü. Geçmişte pek çok spor branşını ülkemize getirip yaygınlaşmasını sağlamış bir camia Galatasaray camiası. Hem ulusal hem de uluslararası alanda elde ettiği başarılarla rol model olma unvanını yıldan yıla perçinlemiş bir kulüp. Bu durum sadece saha içi başarılarla da sınırlı değil. Kulüp olarak saha dışında da küreselleşmenin gereği olan adımları atarak Türk sporu adına örnek oluşturuyoruz. Bugün alanında dünyanın en büyüğü olan Perform ile imzalayacağımız dijital içerik sponsorluk anlaşması bunun somut bir örneği.

Bu anlaşma Galatasaray’a ne getirecek, nasıl bir katkı sağlayacak?

Öncelikle scouting ekibimizin sonsuz bir bilgi havuzuna erişimini sağlayacak. Ayrıca en sağlıklı maç ve teknik analiz raporlarını en hızlı şekilde almalarına, detaylı araştırma yapabilmelerine imkân verecek. Taraftarımız bu anlaşmayla beraber kulübümüzün resmi Twitter, Facebook ve benzeri sosyal medya hesaplarından, Galatasaray Dergisi’nden daha kapsamlı bir içerik alacak. GSTV’nin yayınları çeşitlenecek, belli başlı Avrupa liglerinin maç özetleri, farklı sporlara ait haber ve görüntüler ekrana taşınacak. Günümüz yayıncılık anlayışında en çok kullanılan slogan ‘İçerik her şeydir’ cümlesidir. Biz Perform ile imzalayacağımız anlaşmayla bunu bir slogan olmaktan çıkarıp Galatasaray adına gerçeğe dönüştürüyoruz. Bu anlaşmanın bir diğer ve çok önemli ayağı da, Perform’a bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren dünyanın en büyük futbol sitesi Goal.com aracılığıyla, Galatasaray’a ait haber, görüntü ve güncel bilgilerin 18 farklı dilde tüm dünyaya yayılacak olması. Bu imza, Türkiye’nin en çok tanınan sportif markası Galatasaray’ı bu alanda bir adım daha ileriye taşıyacak. Dünya üzerinde kulübüyle en ilgili taraftar olma özelliğine sahip milyonlarca Galatasaraylının Perform’a katacaklarını ise sanırım kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Bunu yaşayarak görecekler. Anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Galatasaray’ın sporda dünyanın en saygın markaları arasında yer aldığını ifade eden Perform Türkiye ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Emre Uğurlu “Ülkemizin en büyük camialarından Galatasaray ile birlikte spor ve dijitali bir araya getiren bir yeniliğe imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkemizde ilk kez bir spor kulübü, dijital medya ve içerik alanlarında bir sponsorla çalışma kararı aldı. Galatasaray yönetiminin vizyoner yaklaşımını temsil eden bu kararın son derece yenilikçi çalışmaların önünü açacağına inanıyor, anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Anlaşmanın içeriğine ilişkin bilgi veren Uğurlu “Galatasaray ve taraftarları, Perform çatısı altında faaliyet gösteren, spor istatistiği alanının önde gelen markalarından Opta’nın tüm ürünlerinden yararlanabilecek. Opta’nın bugün SkySports, BBC Sport, ESPN ve Eurosport gibi yayın kuruluşlarının yanı sıra Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Chelsea ve Manchester City gibi kulüplerle işbirliği bulunuyor.  Dünyanın en önemli futbol liglerinde oynanan karşılaşmaları canlı olarak analiz eden Opta, buradan elde ettiği ve günümüz futbolunda büyük önem taşıyan ayrıntılı verilerini Galatasaray’ın kullanımına sunacak. Galatasaray, hem kendi oyuncularının hem de dünyanın önde gelen liglerinde forma giyen oyuncuların performanslarını, daha maçlar oynanırken, canlı olarak takip edebilecek. Kulüp, Opta’nın takım ve oyuncu verilerini kullanarak kendisinin ve rakiplerinin analizini yapabileceği gibi, transfer ve scouting gibi çalışmalarda da bu verilerden yararlanabilecek” dedi. Verilerin Galatasaray taraftarının da kullanımına sunulacağını belirten Uğurlu “Galatasaray taraftarının olduğu her yerde Opta verileri de olacak. Kulübün resmi sitesi ve gelecek ay piyasaya çıkacak mobil uygulamasının yanı sıra, Türk Telekom Arena, GSTV, Galatasaray Dergisi ve sosyal medya kanallarından ulaşılabilecek istatistik ve analizler, sarı kırmızılı renklere gönül verenlerin maç heyecanlarını en üst seviyeye taşıyacak” dedi.

Anlaşmanın, yine Perform’a bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren  futbol sitesi Goal’e yönelik kısmına ilişkin de bilgi veren Uğurlu “Galatasaray, Bayern Münih’in ardından, tüm dünyadaki futbol aşıklarına ulaşmak için Goal ile işbirliği yapan dünyadaki ikinci kulüp olacak. Galatasaray’ın dünya markası konumunu daha da güçlendirmeyi ve uluslararası spor pazarındaki potansiyeline vurgu yapmayı hedeflediğimiz bu çalışmada, kulübe özel olarak üretilecek dijital içerikler kullanılacak. Bu içerikler, 18 dilde 37 yerel edisyonla yayın yapan Goal’ün futbol haber ağı üzerinden tüm dünyadaki futbolseverlere ulaşacak. Bu önemli projenin, Avrupa’da zaten yakından tanınan Galatasaray’ın, başta Amerika, Asya ve Afrika pazarları olmak üzere, küresel çaptaki bilinirliğine ve marka değerine önemli oranda katkıda bulunacağına inanıyoruz” dedi.

www.performgroup.com

Etiketler: » » » »
Share
2102 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+8 = ?