logo

Piece of ART News, Hizmetlerine “Sanal Sergi” Projesini Ekledi

Son yıllarda sanat alanındaki etkin çalışmalarıyla dikkat çeken Piece of ART News, “Sanal Sergi projesi ile hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Sanal Sergi” projesinde Onay Akbaş, Devrim Erbil, Balkan Naci İslimyeli, Akın Ekici ile hazırlanan ilk yayınlar sanatseverler tarafından büyük bir ilgi ile izlenmeye devam ediyor.

Piece of ART News, iki yıldır yapımcılığını gerçekleştirdiği Beyaz Tuval sanat programına devam ederken, Kısa Metraj isimli yepyeni bir yayın ile sanatçılarla sanatseverleri buluşturmaya başladı. Bunun yanı sıra pieceofart.news sanat haber portalı üzerinden etkin bir şekilde sanat alanındaki tüm gelişmeleri sanatseverlerle buluşturuyor.

Genel Yayın Yönetmeni Günsu Saraçoğlu, projeyle ilgili olarak “Projenin ana hedefi; sanatçıların eserlerinin, etkin, hızlı ve kaliteli bir sunum ile sanatseverlere ulaşmasını sağlamaktır. Digital ortamda kalıcılığı, yıllar boyunca izlenebilmesi ve kolay ulaşılabilir olma özelliği sanal serginin değerini artırmaktadır. Sanal Sergi, Piece of ART News’in bir tanıtım ve PR destek üründür. Günümüz teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilen sergi, tüm sosyal medya ortamlarında yayınlanacak, sanatçının ve eserlerinin tanıtımına sürekli olarak destek sağlayacaktır. Sergilerini kalıcı hale getirmek isteyenler, sergi açmak istemeyen ya da açma imkanı bulamayan sanatçılar ya da kendi sanatçılarını ve sergilerini tanıtmak isteyen galeriler için mükemmel bir sunum oluşturacaktır” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Dilşad Atasoy “Bu projede, ressamların eserlerini, pdf dosyaları ya da kataloglardan çıkarıp sanal sergi ile buluşturuyoruz. Daha doğrusu eseri, dijital ortamda olması gereken yere koyuyoruz. İstenilen kadar eser, belli bir müzik ve ışık dengesi eşliğinde belirlenmiş sergi mekanı duvarlarına, uygun perspektiflerle yerleştiriliyor. Bu sayede sanatseverler, sanatçıya ait eserleri istedikleri her an görme imkanı buluyorlar. Sanal serginin amacı, elbetteki sergileri sanal hale getirmek değildir. Başta da vurguladığımız üzere her ressamın eseri, sergilendiği, bizzat sanatseverlerin de dahil olabileceğiniz ortamlarda görülmelidir. Sanal sergi, resmin hakkını veremeyen kataloglara alternatif; yenilikçi ve etkili bir sunum şeklidir“ dedi.

Etiketler: » » »
Share
3194 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+2 = ?