logo

Pınar Çimen Selçuklu Kervansaraylarını Sergiliyor

mh_sergi_pinar_kanber_cimen

Pınar Çimen’in “1150” adlı kişisel resim sergisi 5 – 15 Aralık 2015 tarihleri arasında Nişart Maçka Galeri’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 30 eserden oluşan ve Anadolu coğrafyasındaki Selçuklu kervansaraylarını konu alan sergi, Çimen’in uzun sanat yaşamındaki önemli köşe taşlarını yansıtıyor.

İpek Yolu üzerinde yer alan onlarca kervansarayı ziyaret ederek uzun soluklu kültürel ve tarihsel bir araştırma yaptığını ifade eden sanatçı, amacının geçmiş ile gelecek arasında görsel bir köprü kurmak, farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. “Yüreğimdeki bütün devinimi, gizi, duyguyu resimlerime yansıttım” diyen Çimen, Anadolu’da I.Mesut tarafından inşa edilen Alayhan’ın yapım tarihi olan “1150”yi ise sergi adı olarak seçtiğini ifade etti.

Sanatseverleri düş gücünün doruklarında sıra dışı bir gezintiye davet eden Çimen “Gerçekçi mimari anlayışı, modern sanat düzenlemesi içinde anlatmayı seçtim. Bugün ve geçmiş arasında bir anlamda görsel bir köprü kurmak amacıyla nesne ve zaman bulgusunu kullandım. Kapılar geleceği, kubbe formları geçmişi anlatırken kervansaraylar kimliklerini kaybetmeden sisli perdeler arkasında varlıklarını sürdürdüler. Soğuk sıcak renkler, açık koyu lekeler geçmiş ve şimdiki zaman arasındaki farklılıklara göndermeler yaparken, çizgiler geçmişteki mimari formları şimdiki yaşama sıkı sıkı sarılmasına sebep olan bağlarında simgesi olmakta. Kaderine terk edilmiş unutulmuş yok olmaya yüz tutmuş eskimiş solmuş kervansaraylar canlı renklerle dile gelir. Morlar fısıltı olur kırmızılar çığlık…” diyor.

Sergi, 5 Aralık 2015 günü düzenlenen bir kokteyl ile açıldı. Sanatçının dostları, sanatseverler ve basın mensupları açılışa yoğun ilgi gösterdiler.

Adres: Süleyman Seba Cd. Fırat Apt. No: 58/1   Maçka – Beşiktaş / İstanbul

nisartmacka.com

 

Etiketler: » » »
Share
3329 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+3 = ?