logo

Procat, Paralimpik Spora Destek Oluyor

Procat, 2018 yılında engelli çalışan sayısını imkanları ölçüsünde arttırmayı hedefliyor. Türkiye’de engelli bireyler, toplam nüfusun yüzde 12,29’u civarında. Bunların büyük bir kısmı ise çalışmıyor. Özel sektörde engellilere yönelik önyargı ve erişilebilirlik sorunları nedeniyle yasal yaptırımlar çerçevesinde birçok özel kurum, ancak belirli sayıda engelli istidam ediyor.

Procat engelli istihdamında öncü olmayı hedefliyor

Procat CEO’su Tarkan Ersubaşı “Engellilerin istihdam imkânlarından daha fazla faydalanmaları ve hayatın her alanında aileleriyle etkin ve aktif olarak yer almaları şirketimizin öncelikli konuları arasında. Bünyemizdeki engelli personelin spor aktivitelerine katılmasını da teşvik ediyor ve onları sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

“Dünya Üçüncüsü aramızda!”

Ersubaşı, Procat kalite ekibinin bir üyesi olan Milli Sporcu Mersin Kocatürk’ün son olarak Kore’de Paralimpik 10 metre havalı atış kategorisinde bronz madalya sahibi olduğu bilgisini verdi. Aynı zamanda bireysel Türkiye şampiyonu olan Kocatürk, daha önce İzmir İlinde de il birincisi olmuştu.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre Kore’de düzenlenen, 28 Nisan’da başlayıp 12 Mayıs’ta sona eren şampiyonada, 10 metre havalı atış kategorisinde, Aysel Özgan, Mersin Kocatürk ve Ayşegül Pehlivanlar’dan oluşan Milli Takımımız, Dünya Üçüncülüğü ile Türkiye’yi gururlandırdı. Kocatürk, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları için kota almaya hazırlanıyor.

“Gençlerimize Spor Konusunda İlham Vermeyi Hedefliyoruz”

Tarkan Ersubaşı “Kurulduğumuz 2004 yılından beri sosyal sorumluluk projelerine destek olmaya ve tüm çalışanlarımızı spora teşvik etmeye özen gösteriyoruz. Son olarak Dünya Şampiyonası’nda takımıyla, dereceye girerek bize bronz madalya gururu yaşatan Mersin Kocatürk’ü tebrik ederim. Azimli gençlerimizin başarısı bizi de gururlandırıyor. Türkiye’de spor kültürünün yaygınlaştırılması için imkânlarımız ölçüsünde elimizden gelen desteği sunacağız” dedi.

Etiketler: » » »
Share
1763 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+3 = ?