logo

PTT A.Ş., E-Devlet Hizmetleri İle Vatandaşlara Online İşlem Kolaylığı Sunuyor

PttBank, PttAVM ve PttKargo hizmetlerine dair birçok işlem, PTT iş yerlerine gitmeden e-Devlet platformu üzerinden anında gerçekleştirilebiliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren ve dijital hizmet ağını her geçen gün genişleten Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), online işlem kanalları ile vatandaşlara hem kolaylık hem de zamandan tasarruf sağlıyor. e-Devlet sistemi aracılığıyla müşterilerin bankacılık, kargo ve bireysel işlemleri online ortamda tamamlanabiliyor.

PTT İş Yerine Gitmeden Ödemelerinizi Kontrol Edin

PttBank aracılığıyla ödenen sosyal yardım, maaş ve güvence bedeli ödemeleri, e-Devlet platformundan kontrol edilebiliyor. Vatandaşlar, “PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri” sorgulama ekranından hesaplarına ödeme yapılıp yapılmadığını öğrenebiliyor.

Dijital bankacılık işlemleri kapsamında PttBank müşterileri, e-Devlet üzerinden hesaplarını yönetebiliyor, ödeme yapabiliyor ya da aynı gün veya ileri tarihli havale talimatı verebiliyor.

PttBank hesaplarını yönetmeyi kolaylaştıran e-Devlet platformu aracılığıyla kullanıcı bilgilendirme onay veya iptal işlemleri, erişim bilgilerini güncelleme, güvenlik ayarlarında değişiklik, İnteraktif Posta Çeki Hesabı (İPÇ) şifre değişikliği, işlem limitlerinin belirlenmesi ve PTT Kart şifre edinme işlemleri yapılabiliyor.

Faturalarınızı Tek Tıkla Ödeyebilirsiniz

PttBank e-Devlet hizmetleri ile müşteriler, online olarak elektrik, su, doğal gaz fatura borçlarını birkaç dakika içinde ödeyebilirken, GSM operatör hizmetlerinden borç ödeme veya faturasız hatlar için bakiye yükleme işlemlerini de hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Ayrıca vatandaşlar tarafından oluşturulan otomatik ödeme talimatı ile faturalar her ay takip edilmek zorunda kalınmadan düzenli bir şekilde ödenebiliyor.

Trafik Cezası, MTV Ve Sigorta Ödemeleri e-Devlet’te

PttBank online hizmet ağı ile araç sahibi olan müşterilere de kolaylık sağlıyor; HGS bakiye sorgulama ve yükleme, trafik cezaları, motorlu taşıtlar vergisi ve sigorta ödemeleri e-Devlet üzerinden tamamlanabiliyor.

Araç sahibi olmak isteyen müşteriler için ise “Araç Km ve Muayene Sorgulama” ve “Araç Hasar Kaydı Sorgulama” ekranları ile satın alınmak istenen araç ile ilgili bilgiler sunuluyor.

Yurt İçi ve Yurt Dışı Gönderilerinin Takibi Daha Kolay

PTT Kayıtlı Gönderi Takibi” hizmeti ile müşteriler kayıtlı yurtiçi ve yurtdışı gönderilerinin durumunu takip edebilme imkânı sağlıyor. e-Devlet sistemi ile gönderi barkod numarası sorgulanarak kayıtlı yurt içi ve yurt dışı gönderilerin nerede olduğu kolay ve hızlı bir şekilde takip edilebiliyor.

Etiketler: » » »
Share
347 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+7 = ?