logo

Qatar Airways Filosuna A350 XWB’yi Kattı

mh_qatar_airways_doha

Soldan sağa: Airbus İdari Başkan Yardımcısı ve Programlar Başkanı Sayın Didier Evrard, Qatar Airways Group CEO’su Ekselansları Sayın Akbar Al Baker, Rolls-Royce Civil Large Engines Başkanı Sayın Eric Schulz

Qatar Airways Group CEO’su Akbar Al Baker, 07 Ocak 2015 tarihinde hava yolu şirketinin merkezinin yer aldığı Doha Uluslararası Havalimanı’nın Premium Terminalinde dünyanın ilk A350 XWB uçağının teslim alınması nedeniyle 150’den fazla uluslararası medya kuruluşu için Doha’da bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, şirketin sipariş ettiği ilk A350 XWB’yi görmek için Katar’a gelen 150’den fazla uluslararası medya kuruluşu katıldı.

Basın toplantısına Akbar Al Baker, Airbus İdari Başkan Yardımcısı ve Programlar Başkanı Sayın Didier Evrard ve Rolls-Royce Civil Large Engines Başkanı Eric Schulz katıldı.

A350 XWB ile uçuşlara başlamaya hazır olduklarını belirten Qatar Airways Group CEO’su Akbar Al Baker “Genişleyen filomuz ile sunduğumuz hizmetleri yeni bir seviyeye taşımaktan ve modern bir tasarıma sahip, teknolojik olarak geliştirilmiş, rahat bir uçak olan A350 XWB gibi harika bir uçağın daha Qatar Airways filosuna katılmasından dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

A350 XWB için küresel ilk müşteri olan Qatar Airways, yakın gelecekte bu uçağı kullanan tek havayolu şirketi oldu. Ticari ilk hizmet Doha-Frankfurt rotasında 15 Ocak 2015 tarihinde sunulmaya başlandı. (biletlerin tümü satılmıştır)

A350 XWB’nin ağırlık açısından verimli gövdesinin %70’inden fazlası kompozitler (%53), titanyum ve gelişmiş alüminyum alaşımlardan oluşan gelişmiş malzemelerden yapılmıştır. Uçağın yenilikçi, tamamı yeni karbon fiber güçlendirilmiş plastik gövdesi sayesinde daha az yakıt yanması meydana gelmekte ve bunun yanı sıra bakım kolaylaşmaktadır.

A350 XWB’de 1-2-1 koltuk diziliminde 36 adet Business Class koltuktan ve 3-3-3 koltuk diziliminde 247 Ekonomi Sınıfı koltuktan oluşan iki sınıf yer alacaktır. Business Class’ta 80°  tam yatay konuma gelebilen koltuklar ve koltukların arkasında 17’’ HD ekranlar bulunacaktır. Ekonomi Sınıfı’nda ise, her biri 18 inç genişlikte ve 32 inç aralıkla yerleştirilmiş koltuklar ile bu koltukların her birinin arkasında 10,6 inç ekranlar bulunacaktır. Dikey yan duvar paneli tasarımı sayesinde pencere kenarında oturan yolcuların omuzları için daha geniş bir alan bırakılacaktır.

Qatar Airways dünyada Airbus’un modern uçak portföyündeki her modele sahip olan tek havayolu şirketidir. Şirketin, 80 adet A350’e ilave olarak filosunda şu anda faaliyette olan A320, A330 Freighter, A319LR, A321, A330, A340 ve A380 ailesi uçakları bulunuyor.

www.qatarairways.com

Etiketler: » » » »
Share
3720 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+8 = ?