logo

Rasim Konyar “Dönüşüm” Sergisini Sanatseverlerin Beğenisine Sunuyor

mh_sergi_rasim_konyar

Rasim Konyar’ın Dönüşüm” adlı heykel ve resim sergisi 9 – 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergide Konyar’ın metal levhalardan oluşturduğu üç boyutlu geometrik formlara sahip heykelleriyle akrilik ve metalik boya kullandığı resimleri yer alıyor.

Rasim Konyar, heykellerinde hacim estetiğini oluştururken gösterdiği ciddiyeti, izleyici karşısında “masum bir gülümsemeye” çevirebilmesi açısından Türk heykel sanatı içinde önemli bir yere sahip. Sanatında en başından beri değişime ve sürprizlere açık bir yol izleyen Konyar, sanatını ve eserlerini her dönem değişkenlik gösteren malzemenin estetiğiyle akıcı bir kararlılık içinde bugüne taşıyor.

Geçmiş dönem sergilerinde Anadolu tanrıçalarına ve arkeolojik buluntulara göndermeler yapan sanatçı, yıllar içinde somut görünürden sıyrılıp detayları eksilterek formlarda sadelik arayışının ilk göstergelerini verdi. Bu göndermelerin yerini gerçekçi anlayıştan soyut bir anlayışa bıraktığı yeni sergisi “Dönüşüm”; sanatçının hem formu yeniden ele alması, hem de renklendirilmiş üç boyutlu geometrik formlar olarak yeniden yorumlaması açısından büyük önem taşıyor.

Biçimi uzun yıllar değişik malzemelerle tecrübe etmiş bir sanatçı olan Konyar, “Dönüşüm” sergisinde ise, uzun yıllar deneyimlediği ve ustalaştığı metalin üzerinde adeta bir cambazlık oyunu sergiliyor. Sanatçı yeni sergisinde farklı tahta parçalarından yarattığı maketleri yapılaştırıp bu üç boyutlu geometrik formları renkli metal heykellere ve demir levhalara dönüştürecek kadar ileri gidiyor. Yeni eserlerinde görünür estetikten “kavramlar estetiği”ne doğru kayan sanatçının heykelleri, ilk bakışta mimari bir etki yaratsa da şiirsel bir akış içinde izleyicinin zihnine ulaşıyor.

Galeri, Pazar ve Pazartesi hariç her gün 12:00 – 19:00 saatleri arasında açık.

Adres: Rüştiye Sok. No: 47/1  Kızıltoprak – Kadıköy / İstanbul

kiziltopraksanatgalerisi.net

Etiketler: » »
Share
2783 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+7 = ?