logo

Recep Peker Tanıtkan’dan “Renklerin ve Işığın Dansı” Sergisi

mh_sergi_recep_peker

46 yıllık gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Recep Peker Tanıtkan’ın “Renklerin ve Işığın Dansı” adlı fotoğraf sergisi 23 Temmuz – 1 Ağustos 2016 tarihleri arasında Bodrum Gümbet Mor Sanat‘ta ziyaret edilebilir.

Sergide ülkemizde tükenmekte olan doğal güzelliklere sanatçının objektifinden bakılıyor. Sergiye katılanlar İzmir Çamaltı Tuzlası’nda balık avlayan balıkçılları, Nallıhan Kuş Cenneti’nde kuşları, Konya Ovası’nda başakları, Ankara Çubuk Karagöl’deki yansımaları, Çamlıdere’deki ceylanlanları, Bodrum Karaada’daki yelken yarışlarını, Afyon Sandıklı Kocayayla’daki vahşi atları, Yeniçağa gölünde günbatımında balıkçıları, Datça Knidos’ta dalgaların dansını, Ankara Kuğulu Park’taki siyah kuğuları ve daha birçok doğa harikasına ustanın sanatsal gözüyle bakma şansını yakalıyor.

Alınan ceza yetmemiş ya da insanoğlunun doğası olduğu üzere unutulmuş olacak ki, her geçen gün doğaya olan saygı azalıyor ve doğanın kendisini cömertçe insana sunuyor olması suiistimal huyumuza kurban gidiyor. Denizler, göller, havyanlar, bitkiler azaldıkça azalıyor, dünya kocaman bir çöl olmanın kıyısında insanoğlundan yardım dileniyor. Belki de ileride Adem ile Havva’nın çocukları torunlarına yüzlerce kuş türüne yuva olan kuş cennetlerini, sayısız balık türüne ev sahipliği yapan denizleri, doğal gölleri, her mevsim bambaşka bir renge bürünen ormanları çoktan yitip gitmiş birer efsane olarak anlatacaklar.  Konya ovasında su kalmadı. Dünya harikası Meke Gölü kurudu. İstanbul’un güzelim ormanları yok oldu.

Etiketler: » »
Share
3199 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+8 = ?