logo

Red Hat, Dünyada ve Türkiye’de Büyümesini Sürdürüyor

Red Hat Türkiye Genel Müdürü Haluk Tekin

Red Hat Türkiye Genel Müdürü Haluk Tekin, 22 Ekim 2019 tarihinde basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu ve Red Hat’in Dünyada ve Türkiye’deki durumunu ve gelecek planlarını paylaştı. Red Hat’in  Dünyada ve Türkiye’de büyümesini sürdürdüğünü de söyleyen Tekin IBM satın alması konusunda da bilgi verdi.

Red Hat ile IBM’in ilişkisi gerçekte uzun yıllar öncesine gidiyor. Ancak yine de bu satın alma, kurumsal bir açık kaynak şirketinin “ücretsiz yazılım” satarak dünyanın en başarılı açık kaynak şirketi haline geldiğinin de bir göstergesi. Red Hat’in bulut, konteynerler ve kurumlar için açık kaynak yazılımları gibi son derece başarılı ürün ve hizmetleri sonunda IBM tarafından 34 milyar dolar karşılığında satın alınmasıyla sonuçlandı.

Red Hat Tarzı

IBM’in Red Hat’i i satınalmasında RH’in çok başarılı bir şirket olmasının yanı sıra değerli bir kültürünün olması büyük rol oynuyor. Red Hat’in bu kültürü, başarısı ve açık kaynağa duyduğu inanç sadece bulut yapılarını değil konteynerleri, Kubernetes’i de ön plana çıkarttı. Böylece kurumların önünde yeni bir sayfa açılıyor. Openshift’le birlikte inovasyon yapmak kolaylaştı. Bu değeri korumak ve açık inovasyonu teşvik etmek her iki kurumun da amacı.

Red Hat, son derece sağlam bir şekilde kurulmuş ve uzun zamandır başarıyla sürmekte olan iş ortağı ağı ile birlikte açık hibrit bulut kullanımını artırmayı başardı ve bugün kilit ortaklarla birlikte modern BT’de hibrit bulutu de facto ayakizi yapmak için yeni entegrasyonlar ekliyor. Red Hat OpenShift hibrit bulut ve hibrit hizmetler, kurumların ihtiyaç duydukları uygulamaları diledikleri hizmet ve bileşenlerle yaratmasına ve diledikleri yer ve şekillerde kullanmasını sağlıyor.

Hibrit Bulut

Red Hat, açık kaynağın geliştirme modellerini kullanarak modern BT ortamları yaratan, geniş teknoloji portföyleri kuruyor.  Hibrit bulut ve konteynerlerin temelinde Red Hat Enterprise Linux 8, Red Hat OpenShift 4 ve Red Hat OpenStack Platform bulunuyor ve bu ürünler dilenen şekilde ölçeklenebiliyor, iş yükleri sorunsuzca taşınabiliyor. Red Hat’in açık süreçleri, teknolojisi ve kültürü, modern kurumsal BT’yi destekleyen açık teknolojiler ve metodolojiler sağlıyor.

Dolayısıyla müşteri ve kullanıcılar genel bulutun sunduğu esneklik, ölçeklenebilirlik ve kurulum hızını çok takdir ediyor. Öte yandan, genel bulut tedarikçisinin sunduğu altyapı, yönetimi ve otomasyon yazılımı, BT organizasyonuna ait veri merkezinin sunduğundan daha farklı olabiliyor, genel bulutların kendi aralarında da farklılıklar görülebiliyor. Ayrıca, belli bir tedarikçiye bağımlı kalındığında kişisel araç ve hizmet yaratma noktasında da tedarikçinin sunduklarıyla sınırlı kalınıyor; bu da genel bulutlar arasında iş yüklerini taşımayı güçleştiriyor.

Red Hat altyapıyı optimize eden, uygulamaları modernleştiren ve inovasyonu hızlandıran çözüm ailesiyle şirketlerin uygulama ve altyapı karmaşıklığını azaltırken platformlarını ve süreçlerini modernleştiriyor.

Red Hat, Inc., bu güçlüklerin üstesinden gelebilmek için müşterilerinin açık hibrit bulut yolculuğunda hızlanmasını sağlarken altyapıyı optimize ediyor, uygulamaları modernleştiren ve inovasyonu hızlandıran çözüm aileleri sunuyor. Red Hat Modernleştirme ve Taşıma Çözümleri, müşterilerinin açık kaynak teknolojilerinden avantaj kazanmasını ve konteyner, Kubernetes ve hibrit bulutla kullanıma hazır platformları benimsemek için tasarlandı. Çözüm ailesi, tekrarlayan bir yaklaşımla müşterilerinin kısıtlayıcı ve lisanslı ortamlar yerine daha esnek ve çoğunlukla daha az maliyetli olan açık kaynak alternatiflerine yönlendiriyor.

Konteynerler ve Kubernetes 

Konteyner ve Kubernetes, hibrit bulutla birlikte anabileceğimiz bileşenler; çünkü hepsi birlikte, kurumlar için gerçek bir teknik yol sağlıyor. Kurumlar, hibrit ve çoklu bulut üzerinde diledikleri ölçekte konteyner kullanabiliyorlar. İş yükleri genel buluta taşındığında, kullanıcılar mevzuat, güvenlik ve performansla ilgili başka iş yüklerine de gereksinim duyduklarını ya da özel, coğrafi veya performans talepleri yüzünden çoklu bulut tedarikçilerine ihtiyaç duyduklarını görebiliyorlar.

Red Hat bu güçlüklere de cevap verebiliyor. Özel ve genel bulutlarda Red Hat portföyü kullanıldığında, organizasyonlara ortak bir işletim ve geliştirme ara yüzü sağlanarak farklı ortamlara taşınabilen uygulamalar yaratılabiliyor. Çünkü tüm ortamlar Red Hat portföyü üzerinde çalışıyor.

RHEL- Red Hat Enterprise Linux

Red Hat Enterprise Linux, kurumsal hibrit bulutta istikrarlı bir temel sunan akıllı işletim sistemi. Dilediğiniz uygulamayı dilediğiniz anda dilediğiniz ayakizinde sunabiliyorsunuz.

OpenShift

Dünya çapında 1.000’den fazla şirket Red Hat OpenShift Konteyner Platformu’nu kullanıyor. Enerji dahil pek çok alanda, sektörlerini dönüştürmek için öncü kurumsal Kubernetes çözümü Red Hat OpenShift’i kullanan kurum sayısı her geçen gün artıyor.

451 Research şirketinin tahminlerine göre uygulama konteyner yazılım pazarı, her yıl yüzde 28 bileşik büyüme oranıyla 2023’e kadar 5,5 milyar dolar seviyesini geçecek. Teknolojinin bu alanı büyüdükçe şirketlerin konteynerlerden ve Kubernetes’ten güç alan dönüşüm çalışmalarında Red Hat’e güvenen şirket sayısı da artıyor. Geçen yıl Red Hat’in OpenShift müşteri sayısı neredeyse iki katına çıktı.

Etiketler: »
Share
2267 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+2 = ?