logo

Renault’dan Göz Alıcı Tasarım: SPORT R.S. 01

mh_renault_sport_rs1

Renault Sport R.S. 01, sahip olduğu teknik özellikler ile Renault Sport deneyimini en üst düzeye taşıyor. 1.100 kg’nin altında ağırlık sunan karbon monokok gövde ve 500 bg’den fazla güç üreten motoru sayesinde 300 km/s’lik azami hıza erişme kabiliyetine sahip. Renault Sport R.S. 01, 2015 yılından itibaren yepyeni bir şampiyona olan Renault Sport Trophy’de ve Dayanıklılık şampiyonalarında World Series by Renault’nun otomobillerinden biri olacak.

Renault Endüstriyel Tasarım Direktörü Laurens van den Acker “Bu göz kamaştıran silueti yaratırken, aerodinamizm ve performansı da göz önünde bulundurarak konsept araçlar dünyasından esinlendik. Renault Sport R.S. 01, konsept görünümünde süper bir yarış otomobili” dedi.

Araç, otomobil dünyasının en verimli GT yarış otomobillerinden biri olmak üzere tasarlandı. Tasarımcılarının kağıt üzerindeki her bir darbesinde, gövde hatlarında ve detaylarda iki hedef gözetildi: Renault Sport R.S. 01’i ikonik bir Renault otomobil haline getirmek ve aerodinamik verimlilik arayışını gözardı etmeden performansı artırmanın yollarını aramak.

Aracın teknik özellikleri, sahip olduğu göz alıcı tasarım ile aynı düzeyde. Sürücü için etkin koruma sağlayan karbon monokok gövde sadece 1.100 kg’lık ağırlık yaratıyor. Merkezi arka konuma yerleştirilmiş olan Nismo V6 3.8L twin-turbo motor 500 bg’den fazla güç üretiyor ve yedi vitesli sıralı Sadev vites kutusu ile birlikte kullanılıyor. Araç, karbon frenleri ve özel Michelin lastikleri ile Renault Sport Technologies’in tüm teknik uzmanlığını bünyesinde barındırıyor.

40 yıldır motor sporları etkinlikleri düzenleyen Renault Sport, Renault Sport R.S. 01 ile yepyeni bir safhaya geçiş yapmış oluyor. Renault Sport R.S. 01 Renault Sport Trophy şampiyonasında da yarışacak ve 2015’ten itibaren World Series by Renault’da yer alacak.

Otomobilin gövdesinin altında Renault Sport Technologies’in en yeni sistemleri bulunuyor. Hedef hem sürücüye hem de izleyenlere heyecan dolu anlar yaratacak ileri düzeyde performans elde edebilmek.

Etiketler: » »
Share
3230 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+2 = ?