logo

Rockwell Automation, Kurumlara Katma Değerli ERP Çözümleri Sunuyor

mh_Rockwell_automaton_cenk_ceylan

Rockwell Automation Türkiye Genel Müdürü Cenk Ceylan

Birden fazla lokasyonda hizmet veren şirketler, Rockwell Automation’ın ‘Connected Enterprise’ sistemi ile tüm verileri tek bir çatı altında tutabiliyor. Bu sayede de şirketleri ilgilendiren tüm konularda detaylı ve güvenilir bilgi elinizin altında oluyor.

Otomasyon sektöründe yenilikler yaşandığını ifade eden Rockwell Automation Türkiye Genel Müdürü Cenk Ceylan Connected Enterprise yani birbirine bağlanmış tesisler artık günümüzde üretime artı değer sağlıyor.  Şöyle düşünün çok büyük bir holdingin çok farklı alanlarda üretim yapan farklı lokasyonlarda fabrikaları var. Şimdi bu holdingin tüm fabrikalarını tek bir çatı altında toplayabilmesi artık sadece ERP sistemiyle mümkün olmuyor.  Belli bir süreci ERP de yapabiliyorsunuz ama o bağlantının sahayla ilişkili ve bağlantılı gerçek zaman bilgileri alabiliyor olması o ERP sisteminin kalitesini, verimini ve yeteneklerini o kadar zenginleştiriyor. Dolayısıyla Connected Enerprise bizim 2016’da özellikle vurguladığımız konu dedi. Sistemin avantajlarını vurgulayan CeylanSiz, bir holdingin patronusunuz ve grup şirketleriniz var.  Bir tarafta ay çiçek yağı, bir tarafta tatlı, diğer tarafta süt üretiyorsunuz. Hatta tekstil sektörüne de girdiniz. Mesela biz geçen ay ne kadar ay çiçek yağı ürettik? Ekranınızı açıp bir butona basıp sisteminizin ne kadar durduğunu, ne kadar üretim yaptığınızı, ne kadar stok olduğunu, ne kadar ham madde kaldığını, ne kadar bakım maliyeti olduğunu ya da duruşlardan dolayı ne kadar üretim kaybı olduğunu yani aklınıza gelebilecek tesisle ilgili her şeyi canlı olarak görebilmek mümkün. Son 6 ayda bu fabrika ne kadar çalıştı bunun raporunu çıkarabilmek eğer böyle bir sisteminiz varsa son derece kolay dedi. Connected Enterprise sisteminde güvenliğin çok önemli olduğunu da ifade eden Ceylan “Bizim güvenliğimizi sağladığımız dünyada en çok tanınmış bir network firması var. Bu kurduğumuz Connected Enerprise sistemi de Cisco ile desteklendiği için bu dataya taşıdığınız veriler dünyada en güvenlikli platform üzerinde taşınıyor dedi.

“Müşterilerimize danışman gibi yaklaşıyoruz”

Rockwell Automation olarak Connected Enterprise altyapısına geçmek isteyen müşterilerine detaylı bir sah açalışma analizi uyguladıklarını belirten CeylanBiz bu projeye soyunan müşterilerimize bir nevi danışman gibi yaklaşıyoruz. Çünkü neyin alınacağını bilmek için neyin eksik olduğunu bilmemiz lazım. Detaylı bir saha çalışması analizi ile öne çıkarıyoruz. Sizin fabrikalarınızda otomatik bir sisteminiz var hatlarınız bir otomasyon sistemine sahip ama birbirine bağlı değil.  Biz öncelikle üretim hatlarınızın birbirine bağlı şekilde olmasını sağlıyoruz. Aynı zamanda bir merkezi kumanda sistemine sahip olması gerekiyor. Sonra merkezde bir ERP sistemi var mı, yapısı ne, o yapıya yönelik bizim yazılımlarımız nasıl entegre edilir.  Bu entegrasyon yapıldıktan sonra fabrikada toplanan tüm dataların hangi platformda hangi alt yapıyla ulaştırılması gerekiyor bir rapor halinde çıkarabiliyoruz. Ondan sonra proje aşamasına dönüşüyordedi.

“Hedefimiz insan ihtiyacını ortadan kaldırmak değil”

Connected Enterprise sisteminin Türkiye için büyük bir fırsat olduğunun altını çizen Ceylan “Birçok firma bu uygulamayla diğer ülkelerdeki fabrikalarını tek tuşla inceleyebiliyor. Kutuplarda dahi olsa fabrikanız tek tuşla bütün sistemi görebiliyorsunuz” dedi. Sistem sonucu ile elde edilecek raporları, alınan kararlarla yapılan ygulamaları sahada uygulayacak insanlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ceylan, hedeflerinin insan ihtiyacını ortadan kaldırmak değil, yaptıkları işi daha sofistike ve hassas yapmalarını sağlamak olduğunu da belirtti.

www.rockwellautomation.com/tr

Etiketler: » »
Share
1776 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+2 = ?