logo

SAP, 2014 – 2020 Yılları Arasında Bulutta 7 Kat Büyümeyi Hedefliyor

jenerik_finansal_sonuclar

SAP, 2014’ün dördüncü çeyreğinde bulutta güçlü bir büyüme kaydetti. SAP, IFRS olmayan bulut abonelikleri ve destek gelirlerinde efektif ve sabit kurlarda %45 büyüme sağladı ve gelirini 1,1 milyar Euro’ya yükseltti.

Şirket ayrıca peşin yazılan lisans ağırlıklı gelir yapısından, döneme eşit dağılan bulut bazlı gelir yapısına hızlı geçişe rağmen yazılım, yüksek bir yazılım ve yazılımla ilgili servis geliri elde etti. IFRS olmayan yazılım ve yazılımla ilgili servis gelirleri sabit kurlarda %7 büyüme gösterirken (efektif kurlarda %6 ile 14,87 milyar Euro), sabit kurlarda tüm yıla ilişkin %6-8’lik büyüme hedefi tutturuldu. IFRS olmayan faaliyet kârı, sabit kurlarda %3 büyüme göstererek 5,63 milyar Euro’ya (efektif kurlarda %3 artışla 5,64 milyar Euro’ya) yükseldi. Sabit kurlarda tüm yıla ilişkin 5,6-5,8 milyar Euro’luk gelir hedefi yakalandı.

McDermott: “2014-2020 arasında 7 kat büyüyeceğiz”

SAP CEO’su Bill McDermott, 2014 sonuçları hakkında “2014’te müşterilerimizin işlerini dönüştürmelerine yardım etmek hedefiyle yola çıktığımız Run Simple (Sadeleştir) stratejimiz amacına ulaştı.   SAP, HANA platformu, dünyadaki en geniş bulut portföyü, ve en büyük iş ağı ile güçlü bir büyüme sağladı. SAP, 21’inci yüzyılda şirketler için büyüme formülüne hayat veriyor: İş ağları üzerinden, gerçek zamanlı platformlarda basitleşen süreçleri ile   çalışma. Öngörülebilir iş modelleri yaratmak üzerine faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bulut hedeflerimizi bir kez daha yükseltiyoruz. 2014 ile 2020 yılları arasında bulutta 7 kat büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

SAP CFO’su Luka Mucic ise “Bulutta olağanüstü bir büyüme yakaladık. IFRS olmayan toplam bulut faturalamada ve IFRS olmayan bulut gelirlerinde 3 milyar Euro’nun üzerine çıktık. Gelecekte buluttaki ivmenin artacağına inanıyoruz. Bulut aboneliklerinin 2018 yılında yazılım lisansı gelirlerini geçmesini bekliyoruz. Şu an itibariyle SAP olarak hedefimiz, bulutta artan faaliyet kârı için bariyerleri kaldıracak ölçeğe ulaşmak” dedi.

Zeynep Keskin: “SAP, Türkiye’de büyümesini sürdürüyor”

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, yılsonuna dair şirketin Türkiye performansıyla ilgili olarak “Tüm bölgelerde olduğu gibi Türkiye’de de büyümemizi sürdürdük ve 2014’te çift haneli büyüme elde ettik. Geniş çözüm yelpazemiz ve sunduğumuz yenilikçi teknolojilerle her sektörden müşterilerimizin işlerine değer katmaya ve onların iş süreçlerini sadeleştirmeye devam ediyoruz” dedi.

SAP, 2014 yılı dördüncü çeyrek sonuçları ile geçen yılın aynı dönemine kıyasla IFRS olmayan bulut abonelikleri ve destek gelirlerinde kaydettiği %72’lik (sabit kurda %59) , artış ile en hızlı büyüyen kurumsal bulut şirketidir. SAP’nin yıllık toplam bulut gelirleri 1,7 milyar Euro’yu (2 milyar ABD doları) aştı. IFRS olmayan bulut faturalama gelirleri 2014 yılı dördüncü çeyreğinde %104 (sabit kurda %78) artış gösterdi. Şirketin 31 Aralık 2014 itibarıyla bulut abonelikleri ve destek gelirleri yıllık %94 artış göstererek 2,3 milyar Euro’ya erişti. SAP’nin Aralık 2014’te Concur’u satın alması, dünyanın en büyük iş ağını 1,2 trilyon ABD doları hacminde kurumsal seyahat ve harcama pazarına soktu. Bağlantılı çalışan 1,7 milyondan fazla şirket, Amazon, eBay ve Alibaba’nın tamamının toplamından daha büyük bir ekonomiyi hayata geçirerek, bu ağ üzerinde 700 milyar ABD dolarının üzerinde ticaret hacmi gerçekleştiriyor. SAP’nin müşteriyi odağına aldığı yeni nesil işbirliği yaklaşımı da     olarak oda de büyümeyi destekliyor. SAP Cloud for Sales ürünü ve her kanaldan hizmet gerçekleştiren e-ticaret platformu Hybris, 2014 yılında yazılım gelirleri, bulut abonelikleri ve destek gelirinin toplamı açısından üç haneli bir büyüme ile toplam gelire güçlü bir katkı sağladı.

Gerçek zamanlı iş uygulamaları platformu SAP HANA parlak bir yıl geçirdi ve SAP’nin büyümesinin lokomotiflerinden oldu. Tüm sektörlerde şirketlerin SAP HANA’nın yarattığı faydaların farkına varması ile birlikte   tüm pazarlarda SAP HANA’nın yaygın benimsenme trendi devam etti. SAP’nin şu anda 5800’den fazla HANA müşterisi ve 1850’den fazla SAP Business Suite on HANA müşterisi bulunuyor. SAP HANA ayrıca önde gelen geliştirmei platformu olarak sürdürüyor.

SAP, müşterileri ile kurduğu iletişimi ve sunduğu servisleri büyük ölçüde sadeleştiriyor. Müşteriler bütünleşik tek hizmet yaklaşımı ile geniş bir portföye ve bir global organizasyon içine tek bir kontrat ile ulaşabiliyorlar.

SAP 2015 öngörülerini açıkladı

SAP, 2014 değerlendirmesiyle birlikte 2015 yılına ilişkin finansal öngörülerini de açıkladı. Buluttaki büyüme ivmesine dayanarak SAP 2015 yılında IFRS olmayan bulut abonelikleri ve destek gelirinin sabit kur oranları üzerinden 1,95-2,05 milyar Euro’ya ulaşmasını ve %86’lık bir büyüme beklediğini açıkladı. Concur ve Fieldglass satın almalarının bu büyümeye yaklaşık 50 puanlık bir katkıda bulunması bekleniyor. 2015 yılı sonunda IFRS olmayan bulut ve yazılım gelirlerinin sabit kurlarda %8-10 artmasını bekliyor. (2014: 14,33 milyar Euro.) IFRS olmayan faaliyet kârının 5,6-5,9 milyar Euro aralığında olmasını bekliyor. (2014: 5,64 milyar Euro.)

Ayrıntılı bilgi için: www.sap.com/turkey

Etiketler: » » » » »
Share
3114 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+5 = ?