logo

Schengen Ülkelerine Vizesiz Seyahat Başlıyor

jenerik_pasaport_vize

Schengen ülkelerine vizesiz seyahat için ilk güzel haber geldi. Avrupa Birliği  Komisyonu, Schengen ülkelerine Türk vatandaşların yapacağı  seyahatlerde vizelerin kaldırılması yönündeki tavsiye kararını nihayet aldı.

Türkiye’de de bu konuyla ilgili yasal düzenlemeleri çıkarıyor. Vizesiz seyahat için gereken ön önemli konu AB’ye uyumlu yeni pasaportlar. Bu yüzden artık pasaportlarımız 1 Haziran’dan sonra çipli olmak zorunda. Ancak bu yeni pasaportlarla Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebileceğiz.

Bu yeni durumda artık elimizdeki pasapaortlarla  Schengen üyesi ülkelere seyahat edilemeyecek. Yeni pasaportların üzerindeki çipe parmak izimiz ve kişisel bilgilerimizden oluşan biyometrik veriler yüklenecek.

Elbette yeni pasaportlar için bir ücret ödenecek fakat sahip olduğunuz pasaportun süresi etkilenmeyecek. Yani süre harcı talep edilmeyecek.

Konumları gereği AB üyesi olmayan fakat Schengen bölgesi ülkeleri arasında bulunan İsviçre, Norveç ve İzlanda’ya hatta şehir devletler olarak bilinen Liechtenstein, Andorra ve San Marino’ya da yeni pasaportlarla vizesiz gidilebilecek.

 

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
2170 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+4 = ?