logo

Selanik, Sanat Festivali ve Sempozyuma Ev Sahipliği Yapıyor

mh_sergi_konferans_selanik

1. Uluslararası Selanik Contemporary Sanat Festivali ve Sempozyumu Made by Artist, Selanik Belediyesi katkılarıyla ve Pinelo Gallery’nin organizasyonu ile 3 Mart 2016 tarihinde başladı. 3-6 Mart 2016 tarihleri arasında Yunanistan’ın Selanik şehrinde workshop, sergiler, sempozyumlar ve farklı disiplinlerden sanat etkinlikleri ile gerçekleşen Uluslararası festival, şehrin çeşitli noktalarında  sanat severlerle buluştu.

Made by Artist 2016’nın ilk gününde festival açılış konuşmasını Prof. Dr. Melihat Tüzün yaptı, daha sonrasında sanat ödülleri sahiplerini buldu. Festival Onur Sanatçısı ödülü UPSD ve UNESCO Resmi Partneri IAA/AIAP Uluslararası Sanat Örgütleri Dünya Başkan’ı Bedri Baykam’a, Yılın Genç Sanatçısı Ödülü ressam Nebahat Karyağdı’ya, Sempozyum Onur Başkan’ı ödülü Prof. Dr. Kemal İskender’e verildi.

Festival kapsamında Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan ve Macaristan’dan pek çok üniversiteden akademisyenler, Türk ve Yunan sanatçılar bir arada resim, fotoğraf ve heykel sergisi açtılar.

Etiketler: » » » » »
Share
4752 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+6 = ?