logo

Selin Melek Aktan “Şehrazat’ın Düşleri” İsimli Sergisini Ankara’da Açtı

mh_sergi_ankara_selin_melek_aktan

Selin Melek Aktan’ın “Şehrazat’ın Düşleri” isimli kişisel resim ve heykel sergisi 6 Ocak 2016’da gerçekleşen açılış ile Ankara Kent Sanat Galeri’de sanatseverlerle buluştu. Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği sergi 13 Şubat 2016 tarihine kadar açık kalacak.

Batı tarihinin belli başlı olaylarından biri Doğunun keşfedilmesidir. Karısı tarafından aldatıldığı için daha sonra beraber olduğu her kadını öldüren Şehriyar, birgün vezirinin kızı ile evlenir. O da muhtemelen hükümdarla geçirdiği gecenin sonunda öldürülecektir. Oysaki Şehrazad, hükümdara her gece anlattığı masallarla onu kendisine aşık eder. “Binbir Gece Masalları’’ adı gibi geceler boyunca sürer ve Şehrazad bu sayede hem ölmekten kurtulur hem de kralla birlikte  bir ömür boyu mutlu yaşarlar.

Binbir Gece Masalları’nda neler yoktur ki? Sabır ağacından yapılma görkemli kapılar, gökyakut taşlarla süslü taslardan su içen altın kanatlı kelebekler, defineler, sihirli yüzükler, kahinler, hayvan başlı prensesler, cadılar, renkli balıklara dönüşen insanlar, gizemli zümrütü anka kuşları. Büyülü bir deniz gibi sonsuzluğa uzanan Binbir Gece Masalları’nda iyiler de vardır, kötüler de. Batı Doğu’yu ilk önce bu masallarla tanımış, ondaki gizeme aşık olmuştur.

Selin Melek Aktan’ın “Şehrazad’ın Düşleri” isimli sergisi bir anlamda “Binbir Gece Masalları”na bir övgüdür.

Sanat yolculuğuna başladığı 2004 yılında Zürih Art Sow’un en avandard sanatçısı seçilen Aktan’ın “Orientalpoart” koleksiyonu aynı Binbir Gece Masalları gibi dünyayı dolaşırken, onun batı dünyasında doğunun gizemini batıya taşıyan özgün tarzlı  bir renk sanatçısı olarak tanımasını sağlamıştır.

Tüylerin,  taşların, gümüşlerin  dansettiği, hayal ve gerçeğin birbirine karıştığı ve bazı parçaları Avrupa ve Amerika’da müzelerin daimi koleksiyonlarına alınmış olan rengarenk eserleri ile Selin Melek Aktan Kent Sanat Galerisi’nde bizleri mistik bir masal yolculuğuna çıkartıyor.

Adres: Turan Güneş Bulvarı Hilal Mh. 701 Sk. No: 20/B    Yıldız – Çankaya / Ankara

www.kentsanatgaleri.com

Etiketler: » »
Share
3055 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+10 = ?