logo

Serbest Meslek Mensupları Makbuzlarını 1 Haziran’da e-SMM Olarak Düzenlemeye Başlıyor

Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ e-Dönüşüm Satış Koordinatörü Arif Erhun Öçal

Avukat, doktor, veteriner, mühendis, gümrük müşaviri, diyetisyen, mali müşavirler gibi serbest meslek mensupları, 1 Haziran 2020 itibariyle kağıt makbuz yerine, e-SMM (e-Serbest Meslek Makbuzu) düzenlemeye başlıyor.

e-SMM’nin yeni bir belge türü olmayıp, kağıt ortamdaki serbest meslek makbuzu ile aynı hukuki geçerliğe sahip olduğunu ifade eden Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ e-Dönüşüm Satış Koordinatörü Arif Erhun Öçal, 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle yaklaşık 160 bin serbest meslek mensubunun, e-SMM (e-serbest meslek makbuzu)’na geçmek zorunda olduğunu kaydetti.

“e-SMM’de, hız ve tasarruf sağlanacak”

Arif Erhun Öçal “Son yıllarda, e-Fatura, e-Arşiv, e-İrsaliye, e-Defter gibi kağıt ortamındaki evraklar, elektronik ortama geçmeye devam ediyor. 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren de, serbest meslek mensupları makbuzlarını, e-SMM olarak düzenlemeye başlayacaktır. e-SMM yeni bir belge türü olmayıp, kağıt ortamdaki serbest meslek makbuzu ile aynı hukuki geçerliliğe sahiptir. Burada, serbest meslek makbuzlarının, elektronik ortamda düzenlenerek, elektronik ortamda iletilmesi ve yine elektronik ortamda saklanması gerçekleşecektir. Serbest meslek mensuplarının, meslek makbuzunu elektronik ortamda keserek, müşterilerine mail ortamında iletmesi, hem hız, hem tasarruf sağlayacaktır ve arşivleme yükü de olmayacaktır” dedi.

“Son güne kalmadan başvurmak gerekiyor”

Serbest meslek sahibi olanların, e-SMM’ye hızlı ve kolay bir şekilde geçebileceğini anlatan Öçal “Serbest meslek mensuplarına tavsiyem, hızlı ve kolay kullanım avantajı sağlayan e-SMM’ye, 1 Haziran’dan önce başvurmalarıdır, çünkü 1 Haziran’dan itibaren kağıt evrak düzenlenmeyecektir. Bu süreçte, mali müşavirlerinden destek alabilecekleri gibi, Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ’nin Dijital Dönüşüm Uzmanlarından da hizmet alabilirler. Uyumsoft’un mobil uygulaması üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde, e-SMM makbuzlarını düzenleyip, keserek müşterilerine gönderebilirler ve arşivlemesini yapacaklardır. Bir diğer konu da, e-SMM’ye geçiş için herhangi bir yazılım veya program satın alınmasına gerek yoktur. Serbest meslek mensupları, bilgisayarlarından veya cep telefonlarından e-SMM sürecini kolayca yöneteceklerdir” dedi.

Etiketler: » »
Share
2351 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+4 = ?