logo

Serbest Meslek Sahipleri Ovinot İle E-Makbuz Kesme İşlemlerini Rahatça Yönetebilecek

Ovinot CEO’su Yüksel Samast

Ülkemizde elektronik belge uygulamaları ile ilgili düzenlemeler giderek yaygınlaşıyor. Elektronik ortamda gerçekleşen yasal geçerli işlemlerin maliyet ve zaman tasarrufu gibi sağladığı birçok avantaj, e-belge uygulamalarının kullanımını hızlı bir şekilde artırıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yayımlanan Vergi Usul Kanunu (VUK) 509 sayılı tebliğ ile 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren mali müşavir, avukat veya doktor gibi serbest meslek mensuplarının e-SMM (elektronik serbest meslek makbuzu) düzenlemeleri zorunlu hale geldi.

Serbest meslek mensupları e-makbuz kesmede ve tahsilatta yorulmayacak

Ovinot, serbest meslek mensuplarına 1 Temmuz’da başlayan bu yeni dönemde e-SMM süreçlerini kolayca yönetebilecekleri uçtan uca çözümler sunuyor. Bilişim ve e-dönüşüm alanlarında deneyimli ve uzman bir ekip tarafından geliştirilen Ovinot, serbest meslek sahiplerinin yeni döneme güvenli, hızlı ve kolay geçiş yapabilmelerine ve uyum sağlayabilmelerine olanak tanıyor. İş sahipleri asıl işlerine odaklanırken Ovinot; makbuz kesme, gönderme, saklama, makbuzlarını kredi kartı veya banka hesabıyla (havale/EFT) tahsil etme, kalan alacakların tahsilatının otomatik takibi, banka hesap hareketlerini takip edebilme ve para durumunu tek ekranda görebilme gibi işlemleri, hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. İş sahipleri, Ovinot’un mobil uyumlu ve web tabanlı bir uygulama olması özelliği sayesinde zaman, mekân ve cihaz fark etmeksizin, ihtiyaç duydukları tüm mali belge süreçlerini entegre ve otomatik bir şekilde rahatça yönetebiliyor.

Uzun süren Ar-Ge ve kullanıcı deneyim tasarımları sonrası hizmete sunuldu

Ovinot’un “insan odaklı” bir marka olarak, “kullanıcı dostu tasarım” anlayışıyla iş sahipleri için geliştirilen bir uygulama olduğunun altını çizen Ovinot CEO’su Yüksel Samast “Ovinot, uzman ve deneyimli bir ekip olarak uzun zamandır Ar-Ge’sini yaptığımız ve çok yönlü analizlere, danışmanlıklara, uzmanlıklara dayalı büyük emek vererek geliştirdiğimiz bir uygulama. İlk fikir aşamasından itibaren kullanıcı deneyimini önceleyerek, en ufak detaylara kadar ayrı ayrı derinlemesine vakit ayırdık ve çok özen gösterdik. Uygulamanın eğitim gerektirmeden kolay kullanılabilmesine, üyelerimizin günlük iş akışındaki sorunlarına ve ihtiyaçlarına kalıcı çözüm getirmesine, özellikle mobilde eşsiz bir kullanıcı deneyimi ile fayda sağlayarak farklılaşmasına çok önem verdik. Ovinot, iş hayatındaki belge ve para süreçlerinde zaman alan, tek tek veya tekrar tekrar yapılan, farklı kaynaklardan farklı bilgilerin toplanması ve birleştirilmesi gereken işleri bütünleştiriyor, otomatik hale getiriyor, hızlandırıyor. İş sahiplerinin yoğun işlerini rahatça yürütmesine ve istedikleri an kontrol edebilmesine yardımcı oluyor. Uçtan uca bir yeterlilik sağlıyor. O yüzden ‘Ovinot yeter’ diyoruz” dedi.

Belge ile para akışını bütünleşik yönetme

Serbest meslek sahipleri, GİB portalını veya başka uygulamaları kullanarak oluşturdukları e-makbuzlarını kolaylıkla Ovinot’a aktarabiliyor, sorunsuz geçiş yaparak kullanmaya başlayabiliyor. Tahsilatlar, alacaklar, banka hesapları, hesap bakiyeleri ve diğer tüm para ile ilgili süreçleri sadece Ovinot üzerinden kolayca takip edilebiliyorlar. Uygulama, ayrıca toplu makbuz kesebilmenin yanında, otomatik makbuz özelliği ile her ay düzenli kesilen makbuzların periyodik biçimde kullanıcının belirlediği tarihlerde otomatik kesilmesine olanak sağlıyor. Böylece tekrar eden makbuz kesme işlemlerinin bir defa yapılması yeterli oluyor.

Kredi kartı ve banka hesabıyla online tahsilat

Ovinot üyeleri, e-makbuz veya e-fatura kestikleri müşterilerine makbuz veya faturaları online tahsilat seçenekleri ile gönderebiliyor, kredi kartıyla 12 aya kadar taksit imkanının yanında, ülkemizde ilk defa banka hesabından havale veya EFT yoluyla ödeme yapma seçeneği sunabiliyor. Ayrıca, kalan alacaklar ile ilgili otomatik hatırlatma gönderen Ovinot, alacakların tahsilat süreçlerini de hızlandırıyor. Ovinot üzerinden kesilen e-makbuzların ve e-faturaların tahsilatı, yine Ovinot üzerinden kredi kartı veya banka hesabı (havale veya EFT) ile güvenle online gerçekleştirilebiliyor.

Kullanıcılarına e-imzayı veya 2 ay ek kullanımı hediye ediyor

Serbest meslek mensuplarının e-SMM düzenleyebilmeleri için e-imza, mobil imza veya mali mühür sahibi olmaları gerekiyor. Ovinot, e-imzası olmayan her üyesine üyelik süresince e-imza hediye ediyor. e-İmza veya mobil imzaya sahip olan serbest meslek mensuplarına ise 2 ay ek kullanım hakkını hediye ediyor.

Etiketler: » » »
Share
4418 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+6 = ?