logo

Şeref Bigalı’nın Görülmemiş Eserleri Niş Art Gallery’de Sergileniyor

mh_sergi_seref_bigali

Şeref Bigalı’nın kişisel resim sergisi 20 – 31 Ağustos 2015 tarihleri arasında Niş Art Gallery’de sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Sergide Türkiye’nin gelmiş geçmiş en değerli sanatçılarından olan ve 2005 yılında aramızdan ayrılan Şeref Bigalı’nın daha önce görülmemiş eserleri ve özel aile koleksiyonu sergiliyor.

Serginin açılışı 20 Ağustos’da gerçekleşen kokteyl ile gerçekleşti. Sanatçının oğlu Prag Büyükelçimiz Ahmet Necati Bigalı açılışta yer aldı.

Şeref Bigalı 1925’da Bergama’nın Gökçebeyli bucağında doğdu. 1950’da İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Cemal Tollu Atölyesi’nden mezun oldu. 1963 – 1964 yıllarında Paris’te Henri Goetz ile, uzun yıllar da İzmir’de Abidin Elderoğlu ile çalıştı. Çeşitli liselerde resim öğretmenliği yaptıktan sonra İzmir Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nün kurulup gelişmesinde önemli hizmetlerde bulundu.Binlerce öğrenci yetiştirdi. Resim sanatının felsefi ve teknik bütün yönlerini inceleyen ‘Resim Sanatı’ adlı kitabını 1976 ve 1984 yıllarında kendi imkanlarıyla yayınladı.Yurtiçi ve yurtdışında  50’nin üzerinde sergi açan Bigalı’nın eserleri birçok ödül kazandı.

1986’da Devlet Resim Ödülü’ne, 1996’da da Türkiye İş Bankası Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü. Eserleri Ankara, İstanbul ve İzmir Devlet Resim Heykel Müzeleri ile resmi ve özel birçok koleksiyonda yer almaktadır. Ulusal ve yöresel unsurlardan hareketle resmin evrensel dilini ve plastik değerleri eserlerine ustalıkla yansıtan Şeref Bigalı, yağlıboyada olduğu kadar suluboya ve desende de piktüral yaratıcılığın ve özgün estetiğin zirvesine ulaştı. 15 Şubat 2005’de İzmir’de hayata veda etti.

Adres: Hüsrev Gerede Cd. Barış Apt. No: 84 Kat: 1  Teşvikiye / Şişli – İstanbul

Etiketler: » »
Share
2971 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+1 = ?