logo

SES Türkiye Toplantısında Yayıncılık Fırsatları Masaya Yatırıldı

mh_ses_toplanti

SES S.A., Türkiye’deki görüntü (video) sektörü temsilcilerine özel düzenlediği yıllık toplantısını 29 Şubat 2016 tarihinde İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleştirdi. Geniş katılımla gerçekleşen toplantıda konuklar, SES’in kıdemli yöneticileri ile tanışma ve sektör temsilcileri ile buluşma fırsatı bulurken, 2016 vizyonu kapsamında sunulan yerel ve uluslararası yayıncılık fırsatları hakkında da bilgi edindi.

Toplantı kapsamında yayıncılar, endüstrideki yeni pazar fırsatlarından haberdar edildi. Bu kapsamda SES’in teknolojik inovasyonunu hızlandırdığı Ultra HD yayın iletimi ile tüketicilerin artan yüksek kalite ihtiyacına cevap verecek Veri ve Mobilite çözümleri de değerlendirildi.

SES Nordik, Baltık ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Daniel Cop, SES’in 2016 vizyonunu anlattı. SES’in küresel ve yerel anlamda yeni gelişen iş ilişkileriyle ilgili mutlu ve heyecanlı olduklarını ifade eden Cop, SES’in neden bölgedeki en güçlü uydu şirketi olduğunun ve olmaya da devam edeceğinin sebepleriyle ilgili olarak “Yeni HEVC standardına öncülük ederek ilk Ultra HD uydu iletimini gerçekleştiren SES, bugün  8 Ultra-HD kanal taşımakta olup, sektörde 2025 yılı için 111 milyon UHD haneye ulaşım hedeflenmektedir dedi.

Yakın zamanda göreve getirilen Türkiye Bölgesi İş ve Geliştirme Müdürü N. Bilge Atila da uluslararası yayıncılığın fayda ve fırsatları hakkında bilgi verdi. Özellikle Avrupa’daki Türk izleyicisine ulaşmak isteyen görüntü sektörüne bölgede birincil konumda bulunan Astra 19.2 derece Doğu uydusundan bahsetti ve  kendi bölgesinde gelişmek isteyen Yerel yayıncılara da odaklanan Atila “Astra 5A 31.5 Doğu uydusu, Türkiye’de uydu pazarının tamamlayıcısıdır dedi.

SES Data ve Mobilite Hizmetleri Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı Simon Gatty Saunt ise gelecek nesil data ve mobilite odaklı sunumunda dört stratejik pazar çözümünü, pazar trendlerini ve kullanıcıların artan ihtiyaçlarını anlattı. Saunt, SES’in müşteri ihtiyaçlarına daha iyi hizmet etmek amacıyla hibrit mimariye de yatırım yapıldığının altını çizerek,  orta dünya yörüngesinde (MEO) uçan yeni O3b uyduların sunduğu düşük gecikmeli fiber benzeri bağlantının avantajlarına da değindi.

www.ses.com/tr

Etiketler: » » » »
Share
1878 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+8 = ?