logo

SES, Yeni İş Geliştirme Merkezi SATLAS’ı Duyurdu

mh_ses_satlas

Uydu ve yayıncılık operatörlerinden SES S.A.,yepyeni bir iş geliştirme merkezi olarak; e-öğrenme, enerji, Fintech, kaynak yönetimi, akıllı şehirler, medya, lojistik ve daha bir çok alandaki çeşitli öncü fikirleri, başarılı Satcom uygulamalarına dönüştüren SATLAS’ı faaliyete geçirdi.

SATLAS, uydu haberleşmeden yararlanabilir  yenilikçi Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) hizmet fikirleri ile girişimcilere destek olacak. Bu destek, hem iş hem teknik kaynakların tasarım, geliştirme ve ürün testini kolaylaştıracak. Nihai amaç, bu fikirlerin, Satcom çözümler ile uygulanabilir hale gelmesidir.

Proje, Avrupa Uzay Ajansı’nın ARTES 3 – 4 SATCOM – APPS programı kapsamında ortaklaşa desteklenmektedir. Bu endüstriyel birlik, bir SES iştiraki olan SES Techcom Hizmetleri, Newtec ve SatADSL ile ortaklaşa olarak, geniş bant platformları ve terminaller, donanım, yazılım ve teknik destek ile eğitim de dahil olmak üzere kaynaklara ve hizmetlere erişimi olan seçilmiş uygulamaları sağlayacaktır. SATLAS sayesinde yenilikçilerin, SES Techcom ve ortaklarının desteği ile bir test aşaması ardından fikirlerini doğrulamaları mümkün olacaktır.

SES Techcom Hizmetleri Genel Müdürü Gerhard Bethscheider, konuyla ilgili “SES uydu haberleşme sektöründe yeniliklerin öncüsü olmaktan büyük gurur duymaktadır ve bu yeni iş geliştirme merkezi de gelecek nesil için büyük bir fırsat sunmaktadır. SATLAS ile fikirler şekillenebilir, test edilebilir ve sonunda da Satcom uygulamalarının yeni bir dalga parçası olarak geliştirilebilir” dedi.

SATLAS uygulamaları için başvurular başladı. Programla ilgili bir sunum, 28 Nisan Perşembe ve 29 Nisan Cuma günlerinde, Brüksel’de yapılan yıllık ARTES Uygulamalar Çalıştayı kapsamında gerçekleştirildi.

SATLAS’ın sunduğu fırsatlarla ilgili daha detaylı bilgi ve başvuru şartlarını öğrenmek için www.satlas.lu adresini ziyaret edebilirsiniz.

Share
2398 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+6 = ?