logo

“Sıra Dışı İnsanlar” Galası ve “İkiz Yıldızlar” Lansmanı Yapıldı

mh_ikiz_yildizlar_sira_disi_hikayelerKaradeniz insanının zorluklarla başa çıkmada öne çıkardığı pratik zekasını ve doğa ile mücadelesini konu alan “Sıra Dışı İnsanlar” belgeselinin gala gösterimi ve yönetmenliğini Mehmet Tığlı’nın, yapımcılığını Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun yaptığı, bir hoşgörü ve kardeşlik hikayesi olan “İkiz Yıldızlar” isimli kısa filmin lansmanı Cezayir İstanbul’da gerçekleştirildi. Yoğun bir izleyici katılımı ile gerçekleştirilen iki gösterim büyük beğeni topladı. TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes da gösterime katılanlar arasındaydı. Ayrıca iş insanları Meltem Kurtsan, İbrahim Temo, Orhan Karal, Mustafa Ayman, Melek Yıldız, Ali Çebi, Ayşe Çebi, sanatçılar Fatih Dokgöz, Tevfik Erman Kutlu, duayen gazeteci Perihan  Çakıroğlu, Demet Cengiz, Seher Aybek ve pek çok akademisyen de gösterime katıldı.

“Sıra Dışı İnsanlar” Galası

Uluslararası Antalya Film Festivali ve İrlanda Silk Road Film Festivali seçkisine alınan “Sıra Dışı İnsanlar” belgeselinin yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu, yapımcılığını Nurdan Tümbek Tekeoğlu yaptı.  4K görüntü kalitesiyle çekilen “Sıra Dışı İnsanlar”, Fongogo üzerinden kitlesel fonlama ile gerçekleştirildi. Belgeselin yönetmeni Orhan Tekeoğlu, gösterimin ardından yaptığı konuşmasında Karadeniz’in sıra dışı doğasına zarar verilmemesi çağrısında bulundu.

“İkiz Yıldızlar” Lansmanı

Bir kardeşlik ve hoşgörü hikayesi olan ve aslında tüm ötekileştirip kırdığımız kişilere yönelik bir özür metni sayılabilecek “İkiz Yıldızlar” adlı kısa film ilk tanıtımında izleyicilerden büyük beğeni aldı. Finansmanı Fongogo şirketi aracılığında kitlesel fonlama sistemiyle temin edilecek kısa filmin finansmanı için Fongogo’da şimdiden hedefin yüzde 10’una ulaşıldı. Çekimlerine Ağustos ayı sonunda Büyükada’da başlanacak filmin kitlesel finansmanı için yapımcı Dr. Nurdan Tümbek Tekeoğlu, danışman Orhan Tekeoğlu destek çağrısı yaptı. Başrolünü tiyatro ve sinema sanatçısı aktör Fatih Dokgöz’ün canlandıracağı filmin evrensel teması itibariyle uluslararası birçok festivalde yer alması ve yarışması hedefleniyor.

Yapımcı: Nurdan Tümbek Tekeoğlu

Senaryo ve Yönetmen: Mehmet Tığlı

Proje Danışman: Orhan Tekeoğlu

Senaryo Danışmanı: Anne Gensior

Kurgu: Naim Kanat

Kostüm: Hatice Gökçe

İletişim Sponsoru: Beze Group

 www.ikizyildizlar.com

Etiketler: » » » » » »
Share
2582 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+4 = ?