logo

Sistem Global Danışmanlık 25 Yaşında

Sistem Global Danışmanlık Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karslıoğlu

KOBİ’ler başta olmak üzere Türkiye’yi güçlendiren işletmelere büyüme odaklı profesyonel hizmetler sunan Sistem Global Danışmanlık 25’nci yaşını kutladı.

1996 yılında bir mali müşavirlik ofisi olarak kurulan Sistem Global, bugün 418 uzmanın çalıştığı, 11 ortaklı ve geniş bir yelpazede hizmetler sunan bir danışmanlık şirketine dönüştü. Bütünleşik bakış açısı, yenilikçi iş modelleri ve dijital çözümleri ile Türkiye’de 9, dünyada 4 farklı şehirde şubeleri bulunan Sistem Global Danışmanlık, Türkiye’den çıkan ilk global danışmanlık şirketi hedefine adım adım ilerlemektedir.

9 Şehir, 4 Ülkede Faaliyet

Türkiye’yi güçlendiren işletmelerin mikrodan KOBİ’ye; KOBİ’den OBİ’ye, lokalden globale olan yolculuklarında güvenilir köprüsü” olmayı hedefleyen Sistem Global, kurulduğu günden bu yana 10 binden fazla, sadece 2021 yılında ise 2 binden fazla müşteriye hizmet vererek katma değer yarattı. 2021 yılı Aralık ayına kadar Sistem Global Danışmanlık, Türkiye genelinde 2 binden fazla seminer düzenledi. Türkiye’de; Ankara, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Kayseri, Samsun gibi 9 şehirde faaliyet gösteren Sistem Global, yurt dışında da Londra, Berlin, Singapur ve Brüksel’de ismini dalgalandırmaktadır.

Kadın İstihdamında Öncü

1996 yılından bu yana 800’den fazla kişiye istihdam sağlayan Sistem Global, 356 stajyerin iş hayatına ilk adım attığı iş yeri oldu. Sistem Global Danışmanlık kadın çalışan oranının en yüksek olduğu işletmelerden biridir. Yüzde 60’ı kadınlardan oluşan ve gücünü 400’den fazla çalışanından alan Sistem Global; Start-up, scale-up ve KOBİ’ler başta olmak üzere her sektörden firmaların ihtiyaç duyduğu vergi, mevzuat uyumu, mali danışmanlık, finansmana erişim ve fikri mülkiyet odaklı hizmet sunmaktadır. Sistem Global; hukuk, mühendislik, finans, fikri mülkiyet alanında uzmanları bünyesinde barındırmaktadır. Bu uzmanların %70’i lisans mezunu, %20si yüksek lisans ve doktora mezunudur.

Yeni Dünyayı Sistem Global’le Keşfedin

Sistem Global Danışmanlık Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karslıoğlu “Sistem Global Danışmanlık, firmaları yeni dünyaya taşıma kasıdır. Değer üreten, dünya ile entegre olmayı planlayan işletmelere büyüme odaklı profesyonel hizmetler sunuyoruz. Bunu yaparken teknoloji tabanlı kalkınma ve sürdürülebilirlik konularına çok kafa yoruyoruz” dedi.

“Paylaşarak Büyüyoruz”

Sistem Global’i; firmaların globalleşme ve finansmana erişimde kılavuz gemi olarak konumlandırdıklarını söyleyen Karslıoğlu “Önümüzdeki dönemde ölçeklenebilirlik, globalleşme, dijitalleşme ve ulusal yaygınlığa odaklanacağız. Dışarıdan yatırımlarla değil, yüzde yüz iç kaynaklarımızla büyüyoruz. Büyümemizde birleşme ve ortaklıkların büyük önemi var. 1996 yılında bu şirketin yüzde 100 hissesine sahipken, şimdi hissem yüzde 30’un altına düştü. Umarım gelecekte yüzde 10’un altına düşer. Daha fazla ortağımız olur, daha fazla alanda iş yapan bir kuruluş haline geliriz” dedi.

“Hissedilmeyen İhtiyaçları Öngörüyoruz”

Ana felsefelerini; ‘İhtiyacı hızla anla, ihtiyacı çöz, henüz hissedilmemiş gelecek ihtiyacı kokla ve şimdiden çözüm üret’ şeklinde özetleyen Karslıoğlu “Biz tekneyi hem iten, hem de çeken bir danışmanlık firmasıyız. Dünyayı takip edip, dünyanın gittiği yöne göre çözüm üretiyoruz. Ar-Ge merkezlerinin uçtan uca danışmanlığı, teknoloji lisanslama, patente dayalı vergi istisnası danışmanlığı gibi KOBİ’ye kısa vadede hem mali hem de kurumsal gelişimine olan faydasını görebildiği faaliyetleri sektöre ilk biz kazandırabildik. Farklı uzmanlık alanlarından gelen ekibimizin tek bir takım ve öncü ruhu ile Sistem Global sektörde ayrışmış durumdadır” dedi.

Cironun Yüzde 40’ı Yurtdışından

Dijitalleşme alanında da kendi Ar-Ge’sini geliştirdikleri ürünlerle büyüdüklerini belirten Karslıoğlu “Eğer global düşünmüyor ve yatırıma kendimizi hazırlamıyorsak yolumuza devam etme şansımız yoktur. Burada tek bizim büyümemiz değil, ekonomiyi de hareketlendirmemiz lazım. Ekonomi büyümezse KOBİ’ler globalleşemez. Sistem Global 2023 yılında dünyadan şirket satın alma pozisyona gelecektir. Çünkü 2024 ve 2025 yıllarında ciromuzun yüzde 40’ının yurtdışından elde etme hedefimiz var” dedi.

Etiketler: »
Share
1283 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+3 = ?