logo

Skyscanner ve Yahoo! JAPAN İşbirliği Yapıyor

jenerik_birlesme_satinalma

2015 yılında yaklaşık 71 milyar dolar değerinde rezervasyon oranına ulaşması beklenen Japonya seyahat pazarı, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olarak konumlanıyor. Skyscanner Japan kuruluşundan sonra gerçekleştirdiği bu işbirliği ile gücüne güç katarak bu önemli pazardaki büyümesini hızlandırıyor. Bu işbirliği sayesinde seyahatseverler için büyük bir fırsat yaratılıyor ve seyahatseverler ücretsiz olarak milyonlarca uçak biletini arama imkanı buluyor.

Yapılan işbirliği kapsamında Skyscanner, Uygulama Programlama Arayüzü‘nü (API) Yahoo! JAPAN ile paylaşarak uçuş arama sonuçlarına güç katacak. Bu şekilde Skyscanner, Yahoo! JAPAN’ın hem geniş kullanıcı kitlesinden hem de Japonya seyahat pazarının zenginliğinden faydalanabilecek. Ayrıca geçen yıl Japonya’da yüzde 40 oranında ziyaretçilerini artıran Skyscanner, bu pazarda daha da çok büyüyebilecek.

Skyscanner’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Gareth Williams “Skyscanner Japan uluslararası seyahat arama motoru destekli bir start-up projesi olup, dünyanın en büyük üçüncü seyahat pazarında yer alan en büyük arama motoru olarak konumlanmaktadır. Bu işbirliğinin Japonya ve tüm dünyadaki seyahatseverler için önemli bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. Skyscanner olarak seyahatseverlere bütün dünyada çok kapsamlı seyahat alternatifleri sunuyor ve arama motorumuzu ülkeler bazında geliştirmenin seyahatseverler için de faydalı olacağına inanıyoruz. Yahoo! JAPAN ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğimiz sonucunda; seyahatseverlere daha çok avantaj sağlayacağımıza inanıyoruz“ dedi.

Yahoo! JAPAN Medya Departmanı Müdürü Gen Miyazawa “Lider uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner ile yaptığımız bu işbirliği, Japonya’da seyahat alanında hizmet sunabilmemiz için bize büyük fırsatlar sağlayacak. Yahoo! JAPAN olarak Skyscanner’ın desteğiyle seyahatseverlere sunduğumuz seyahat deneyimini daha da zenginleştireceğiz. Skyscanner’ın seyahatteki uzmanlığıyla, Japonya’daki seyahatseverlere eşsiz bir seyahat deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz“ dedi.

Skyscanner ve Yahoo! JAPAN‘ın yönetim kurulu seviyesinde üst düzey temsilciler tarafından teknik ve danışman sıfatıyla destek vereceği Skyscanner Japan ‘ın özerk bir şekilde çalışması planlanıyor. Bu anlamda öncelikle hem Yahoo! JAPAN hem de Skyscanner’dan Skyscanner Japan için çalışacak uzmanlar sağlanacak. Bu işbirliği kapsamında, Tokyo ofisinin kurulması ve bu ofise bir CEO atanması hedefleniyor.

Etiketler: » » »
Share
1762 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+7 = ?