logo

Sokak Lezzetleri Festivali Akasya AVM’de Gerçekleşti

Sokak Lezzetleri Festivali Akasya AVM arka bahçesinde açık alanda gerçekleşti. GATUMDER Gastronomi Turizm Medya Tanıtım Derneği iş birliği ile Grapevent PR Ajansı, Akasya Retro Lunaparkta 8-11 Haziranda “Food For You” konseptinde yapıldı. İstanbul’a yayılan lezzet kokuları deneyenler için göz doldurdu.

Sokak lezzetlerinde en beğenilen firmalar alanda yerini aldılar; Mustobarq, Kasap Burger, Seç Baklava Börek, Dönerci Muammer Usta, Şırdancı Yekta Usta, Gözlemeci Yekta Usta, Bir Biçer Kebap Ciğer, Mer Dragos Balık, Alkanlar Kokoreç, Aslanlar Gıda, Mantıgen Mantı Çiğbörek, Urfalı Murat Usta Çiğ Köfte, Taşkesti Kaynak Suyu, Zuffy Buble Tea, Cafe Rest Limonata Kahve.
GATUMDER Dernek Başkanı Ufuk Güngör; tüm stant, misafir ve ziyaretçiler ile bizzat ilgilendi. Dört gün süren festival açık havada gelip görenlerin ilgisini çekti.

Başkan Ufuk Güngör, “Belgin Ömürdağ, Gülçin Polat ve Mustafa Pehlivan bir an olsun festival alanından ayrılmadılar. Metin Dinçer, Mehmet Birtek, Şennur Enginler alanda bizim en büyük destekçimiz oldular. Gençlik kolları başkanı Chef Oğuzcan Kara her stant ile çok ilgilendi. Personel ihtiyacı olan stantlara gençlik grubundan yardımcı bularak telafi etti. Dış ilişkiler komisyon başkanı Chef Hamdi Uyar da alanda bize destek oldu. A. Talip Bayram, Ömer Çakıroğlu, Hüseyin Kamil Akbulut, Birol Akça da üzerlerine düşen görevleri yaptılar” dedi.

Dört gün boyunca sokak lezzetleri müdavimleri, sosyal medya fenomenleri, influancer, gurme sayfalar, gazete, dergi, televizyon temsilcileri festivali yakın takip ettiler. Sanat ve Spor camiasının sevilen simaları gelerek destek oldular. Turizm, Gastronomi ve Aşçılık Eğitim kurumları, üniversiteler hocalarla, öğrencileri söyleşilere eşlik ettiler. Futbol Camiasının sevilen hocaları Yılmaz Vural, Güvenç Kurtar, Sinema ve Tiyatro sanatçısı Güneş Berberoğlu, Masterchef yarışmasında sevilen Chefler; Batuhan Öner, Mustafa Aydın Gatumder yönetimine destek oldular. Hayranları ile bol bol resim çekildiler.

Başkan Ufuk Güngör konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her gün birkaç söyleşi Akademik, Sosyal Medya, İş dünyası ve mutfak duayenleri ile konusunun uzmanları tarafından Gastronomi konuları işlendi. Workshoplar için Avm yönetiminin yetkilileri stantlarda lezzetleri tanıtarak yapılmasına müsaade emememesi üzerine iptal edildi. Katılımcı firmalardan Dernek yönetimi tek tek özür dilediler. Son gün Bursa’dan bir otobüs dolusu influancer, blogger ekibi alana ve festivale renk kattı. Son günün neşesi oldu diyebiliriz. Bursa Büyükşehir Belediyesi bu ekibin Bursa’dan ulaşmasını sağlamak üzere dernek yönetimine destek oldular.

Hürriyet Bursa Gastronomi yazarı, Gastroder Başkanı Ramazan Başan, İnfluancer BakneBuldu sayfa yöneticisi Tuğçe Aksulu ve Chef Ali Özdal İstanbul da “Bursa Gastronomisini” konuştular.

Ufuk Güngör Moderatörlüğünde “Gastronominin Dünü, Bugünü, Yarını” konusu ile konuşmacılar: Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çakmak; İstanbul Esenyurt Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı. Haldun Z. Tüzel; Gatumder Kurucusu ve Danışma kurulu üyesi, İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi, TAFED Danışma kurulu üyesi.

Ufuk Güngör Moderatörlüğünde “Mutfak ve Kariyer” konusu ile konuşmacılar: Chef İbrahim Çelik; Danışman Chef, Tuzla Doubletree Hilton. Chef Rüştü Ekmen; UGAS Uluslararası Gastronomi Kulübü Başkanı, Danışman Chef.

Ufuk Güngör Moderatörlüğünde “Masterchef de Yarışmacı olmak” konusu ile konuşmacıları; Chef Mustafa Aydın ve Chef Batuhan Öner oldu.

Ufuk Güngör Moderatörlüğünde “Lezzet ve Gastronomi” konusu ile konuşmacılar; Vasfi Pakman, Lezzet Dernekleri Federasyon Başkanı. Chef Gökhan Oğuz, Gatumder yönetim kurulu üyesi, Danışman Chef. İşletmeci Chef, Ziyade Fasıl & La Rica Kurucu Chef Özlem Mekik Moderatörlüğünde “Türkiye’nin değişen Seyahat Gastronomisi” konusu ile konuşmacılar; Akif Budak; Çok gezen Gurme, Burhan Sabanoğlu Etala Yönetim Kurulu Başkanı. Gatumder Başkan Yrd. Gezgin Parpali sayfa yöneticisi Şennur Enginler Moderatörlüğünde “Gurmeler ve Restaurantlar” konusu ile konuşmacılar; Metin Dinçer, Gatumder Başkan yrd., Burak Kurufasülye Yönetim kurulu başkanı. Mustafa Pehlivan, Gatumder Muhasip Sayman, Kasap Burger Steakhouse Yönetim Kurulu Başkanı. Gatumder Başkan Yrd. Gezgin Parpali sayfa yöneticisi Şennur Enginler Moderatörlüğünde “Gezi Seyahat ve Lezzet” konusu ile konuşmacılar; Gatumder Genel Sekreteri, Gülçinin Renkli Dünyası sayfa yöneticisi Gülçin Polat. Funymumy İnfluancer, Sayfa yöneticisi Neslihan Yılmaz. Gedik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölüm Başkanı Huriye Sezen Zafera Moderatörlüğünde “Sokak Lezzetleri” konusu ile konuşmacılar; Merve Oktay Gedik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölüm Öğretim Üyesi. Günay Hasdemir Gedik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölüm Öğretim Üyesi. 15 firma katılarak lezzetlerini sundukları özel hazırlanmış ahşap stantlarda müşterilerin beğenisine sundular.

Masterchef eski yarışmacısı, Allstar yeni yarışmacısı Mustafa Aydın “Mustobarq” Dünya sokak lezzetlerinden Tako yaptı.

Kasap Burger Steakhouse; Mustafa Pehlivan en çok beğenilen, tercih edilen lezzet olması dikkatlerden kaçmadı.

Seç Baklava; Adana’dan gelerek Gaziantep baklava geleneğini en güzel biçimde sundu, sabahları MT Börek, Adana usulü lezzeti ile görücüye çıktı. Bol peynirli uzayan çıtır su böreği çok lezzetliydi.
Dönerci Muammer Usta; Hatay usulü soslu döner ile hizmet verdi. Özel karışım sosu, lavaş içinde sunuldu.

Şırdancı Yekta UstaŞırdan ve Mumbarda Adana lezzetleri misafirlerin ilgi noktası oldu.

Etiketler: »
Share
468 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+8 = ?